ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελομακάρονα με αγαύη από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 15 Δεκεμβρίου, 2015 από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 15 Δεκεμβρίου, 2015 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα δε χρειάζεται να είναι γεμάτα ζάχαρη και θερμίδες. Μελομακάρονα με αγαύη Εκτύπωση Μερίδες: 25-30 τεμάχια Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Για τα μελομακάρονα 1 κούπα ελαιόλαδο ½ κούπα σιρόπι αγαύης ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από μισό πορτοκάλι 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ½ κ.γ. σόδα 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για το σιρόπι 1 κούπα μέλι ¾ κούπας καστανή ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης 2 κούπες νερό 3 γαριφαλάκια 1 ξύλο κανέλας Εκτέλεση Χτυπάμε το λάδι με την αγαύη, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε το μπέικιν, τη σόδα, το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση όπου ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά. Πλάθουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν. Στο μεταξύ, βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από τον φούρνο. Το σιρόπι δεν πρέπει να σταθεί γιατί θα πήξει. Αφού ρουφήξουν το σιρόπι από τη μία πλευρά, αναποδογυρίζουμε τα μελομακάρονα και από την άλλη. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Πασπαλίζουμε την τριμμένη καρυδόψιχα προαιρετικά. γλυκάμελομακάροναμελομακάρονα με αγαύημηλόπιταμηλόπιτα με βρώμη και μέλιμπισκόταμπισκότα με γλάσο καστανής ζάχαρηςσυνταγέςσυνταγές με βρώμησυνταγές με μέλιχριστουγεννιάτικα γλυκάχριστουγεννιάτικες συνταγέςχριστουγεννιάτικες συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Μπισκότα με γλάσο καστανής ζάχαρης Επόμενο άρθρο ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας