Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελομακάρονα με αγαύη
Μελομακάρονα με αγαύη

Μελομακάρονα με αγαύη

από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη

Τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα δε χρειάζεται να είναι γεμάτα ζάχαρη και θερμίδες.

Μελομακάρονα με αγαύη

Μελομακάρονα με αγαύη

Εκτύπωση
Μερίδες: 25-30 τεμάχια
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Για τα μελομακάρονα

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • ½  κούπα σιρόπι αγαύης
  • ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα μέλι
  • ¾ κούπας καστανή ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
  • 2 κούπες νερό
  • 3 γαριφαλάκια
  • 1 ξύλο κανέλας 

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με την αγαύη, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε το μπέικιν, τη σόδα, το αλεύρι και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση όπου ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά. Πλάθουμε και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν. Στο μεταξύ, βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, αφαιρούμε τον αφρό και περιχύνουμε τα μελομακάρονα μόλις βγουν από τον φούρνο. Το σιρόπι δεν πρέπει να σταθεί γιατί θα πήξει. Αφού ρουφήξουν το σιρόπι από τη μία πλευρά, αναποδογυρίζουμε τα μελομακάρονα και από την άλλη. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Πασπαλίζουμε την τριμμένη καρυδόψιχα προαιρετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.