ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαύροι γίγαντες Πρεσπών κοκκινιστοί της κατσαρόλας από Η ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΒΑΣ 25 Ιανουαρίου, 2016 από Η ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΒΑΣ 25 Ιανουαρίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Όπως κάθε παιδί, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, δεν είχα σε εκτίμηση τα όσπρια, πέρα από τη φακή φυσικά. Για να μπορέσει η μαμά μου να μας πείσει να φάμε φασολάδα και γίγαντες έπρεπε να μας τάξει κάποια λιχουδιά, που συνήθως ήταν πίτσα για βραδινό (και πάλι από τα χεράκια της). Αυτοί οι μαύροι γίγαντες με έβαλαν σε τρελό γευστικό πειρασμό, μια περιέργεια, μια αναζήτηση, “λες να είναι η απάντηση στην άρνηση των γιγάντων;”, σκέφτηκα. Μαύροι γίγαντες Πρεσπών κοκκινιστοί της κατσαρόλας Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 500 γρ. μαύροι γίγαντες Πρεσπών 1 ώριμη τομάτα τριμμένη 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες 3-4 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ελαιόλαδο φέτα για συνοδευτικό (ελιές, παστό ψάρι, λουκάνικο) Εκτέλεση Η συνταγή είναι απλή απλή, απλούστατη, αλλά η νοστιμιά απίστευτη, "τι έχανα τόσα χρόνια, Θεέ μου;", αναρωτήθηκα. Δεν ξέρω αν παλιότερα μου έφταιγε η συνταγή αλλά αυτή η ποικιλία οσπρίων δεν συγκρίνεται με τη γεύση των απλών γιγάντων, οι οποίοι μου φαινόντουσαν πιο... "χωμάτινοι". Αν, λοιπόν, ξεπεράσετε το θέμα του χρώματος, το οποίο εγώ προσωπικά το βρίσκω εκπληκτικό, έχετε καταφέρει να κατακτήσετε το μεγαλείο της γεύσης τους. Έχετε βάλει τους γίγαντες από βραδύς να μουλιάσουν σε πολύ νερό. Πετάτε το νερό τους και βράστε τους σε μπόλικο νερό, χωρίς αλάτι μέχρι να μαλακώσουν (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τη χύτρα για οικονομία χρόνου). Μόλις είναι έτοιμοι τους σουρώνετε και τους αφήνετε να περιμένουν. Εν τω μεταξύ, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, προσθέτετε το καρότο και τους γίγαντες, συνεχίζοντας το τσιγάρισμα, προσθέτετε και λίγο νερό και αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά να ενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά ακόμα. Λίγο πριν το τέλος πασπαλίζετε με τον άνηθο για να μην χάσει τα αρώματα του. Γιαμιιιι, τι μυρωδιά, Θεέ μου! Πασπαλίστε με τριμμένη φετούλα και έχετε ένα εξαιρετικό πιάτο οσπρίων για το μεσημεριανό σας. Σημειώσεις Tip: Οι μαύροι γίγαντες Πρεσπών είναι κατάλληλοι για τα άτομα με διαβήτη ή με αντίσταση στην ινσουλίνη ή υπογλυκαιμία. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και παρέχουν μια άριστη μη ζωική πηγή πρωτεΐνης. Καλή σας απόλαυση! H Φωτεινή Παλιεράκη είναι η ταλαντούχα σεφ πίσω απο το blog Οι καλύτερες Συνταγές μου. Βρείτε την στο http://oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr.” Για την συνταγή χρησιμοποιήθηκαν: Μαύροι Γίγαντες Πρεσπών bacal-eco https://fava.gr/beans-rice/beans/blackbeans.html Καλώς ήρθατε στη Φάρμα της Άβας! Εδώ μπορείτε να βρείτε αγνά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να τα αποκτήσετε σε τιμές παραγωγού! Η Φάρμα της Άβας είναι ένα online marketplace που φιλοξενεί παραγωγούς Ελληνικών προϊόντων, όπου ο καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό μαγαζί. Οι παραγωγοί πωλούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στον Έλληνα Καταναλωτή σε τιμή που οι ίδιοι καθορίζουν, χωρίς μεσάζοντες. Επιλέγεις, πληρώνεις, παραλαμβάνεις εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές! Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στον Έλληνα παραγωγό να εμπορεύεται ο ίδιος τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο από όποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται. γίγαντεςΗ φάρμα της Άβαςμαύροι γίγαντεςόσπριασυνταγήΦωτεινή Παλιεράκη 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ Επόμενο άρθρο ΜΑΜΑ, ΠΩΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ; |ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας