ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαρμελάδα φράουλα: Μια συνταγή μόνο με τρία υλικά! από Μαρία Γριζά 25 Ιουνίου, 2021 από Μαρία Γριζά 25 Ιουνίου, 2021 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Φτιάχνοντας μπόλικη μαρμελάδα φράουλα, θα χαίρεστε όλον τον χρόνο την πλούσια γεύση τους και δεν θα περιμένετε μέχρι την επόμενη άνοιξη για να τις απολαύσετε ξανά. Η μαρμελάδα που προτείνουμε φτιάχνεται τόσο εύκολα, που μπορεί να τη φτιάξει τέλεια ακόμη και κάποιος που δεν το πολυέχει με τη μαγειρική. Μαρμελάδα φράουλα Εκτύπωση Μερίδες: 4 περίπου βαζάκια Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κιλό φράουλες 800 γραμ. ζάχαρη ½ λεμόνι σε χυμό Εκτέλεση Στη συγκεκριμένη συνταγή δεν μας ενδιαφέρει οι φράουλες να είναι σφιχτές. Μας κάνουν ακόμα κι αν είναι λίγο πατημένες. Ξεκινάμε πλένοντάς τες μία μία πολύ καλά και τοποθετώντας τες μέσα σε μεγάλο μπολ. Προσοχή: Δεν θέλουμε να μπει νερό μέσα τους κατά τη διάρκεια του πλυσίματος. Συνεχίζουμε, αφαιρώντας το κοτσάνι με τα χέρια μας ή με μαχαίρι. Έπειτα, τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις ζουλάμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις αφήνουμε για μία ώρα περίπου. Αυτή την ώρα της αναμονής, οι φράουλες θα τραβήξουν τη ζάχαρη και θα απελευθερώσουν τα υγρά τους. Όλη αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει ώστε να λιώσει πιο γρήγορα η ζάχαρη και να πήξει η μαρμελάδα. Μόλις περάσει μία ώρα, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και μόλις το μείγμα πάρει βράση ξαφρίζουμε όσο μπορούμε. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά. Συνολικά βράζουμε για 25-30 λεπτά. Ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα, ώστε να παρακολουθούμε το βράσιμο. Όταν πλέον δούμε ότι πάνω στην κουτάλα «κολλάει» μια ελάχιστη συμπυκνωμένη μάζα, προσθέτουμε και τον χυμό λεμόνι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει άλλη μια βράση, για 2 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε και πάλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα φράουλα να κρυώσει για 3-4 ώρες πριν τη μεταφέρουμε σε ζεστά, αποστειρωμένα βαζάκια. Αφού κρυώσει, αποθηκεύουμε στο ψυγείο. μαρμελάδα φράουλασυνταγές με φράουλεςσυνταγές με φρούταφράουλες 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Μπισκοτογλυκό με φράουλες Επόμενο άρθρο Καλοκαιρινό smoothie ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας