ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου με σόγια και μέλι από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 24 Νοεμβρίου, 2015 από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 24 Νοεμβρίου, 2015 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Συνταγές για παιδιά, με κοτόπουλο! Ελαφρύ και ταυτόχρονα θρεπτικό, το κοτόπουλο έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων. Βρείτε τρόπους να το μαγειρέψετε διαφορετικά, ώστε να ανανεώνετε τη… σχέση γευστικής απόλαυσης. Κοτοσυνταγες, λοιπόν και καλή όρεξη! Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου με σόγια και μέλι Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο στήθος κομμένο σε κομμάτια για σουβλάκι Ελαιόλαδο για το ψήσιμο Για τη μαρινάδα: 1 κούπα σόγια σος, κατά προτίμηση με λιγότερο αλάτι 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 2 κ.σ. μέλι 1 κ.σ. μουστάρδα 2 /3 κούπας καβουρδισμένο σουσάμι Εκτέλεση Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα χτυπάμε στο μπλέντερ. Σε ένα μπολ ή τάπερ τοποθετούμε το κοτόπουλο και από πάνω περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2-3 ώρες (ή και παραπάνω). Περνάμε τα κομμάτια σε ξυλάκια για σουβλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Ραντίζουμε από πάνω με τη μαρινάδα και πασπαλίζουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και έπειτα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου για 25 λεπτά. Σερβίρουμε προαιρετικά με πιτούλες ολικής άλεσης, γιαούρτι και λαχανικά της αρεσκείας μας. κοτόπουλοσυνταγέςσυνταγές για παιδιάσυνταγές με κοτόπουλοσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Μπιφτεκάκια από κιμά κοτόπουλο Επόμενο άρθρο ΜΙΟΥΝ: Ο ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας