ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ από Τaλκ 24 Ιουλίου, 2017 από Τaλκ 24 Ιουλίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Από τα πιο δροσερά μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου, πολύ εύκολο να το φτιάξετε. Η γεύση του θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια! Μαμαδίστικο γλυκό με ζελέ Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Για το σιρόπι 300 γρ. νερό 250 γρ. ζάχαρη 30 γρ. κονιάκ Για την κρέμα 300 γρ. κρέμα γάλακτος 140 γρ. ζάχαρη 700 γρ. γάλα 80 γρ. κορν φλάουρ 1 κρόκο αυγού 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας 50 γρ. βούτυρο Για τη σύνθεση 200 γρ. ζελέ κεράσι 500 γρ. βραστό νερό 500 γρ. κρύο νερό 26 φρυγανιές Εκτέλεση Για το σιρόπι Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το κονιάκ και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Για την κρέμα Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 500 γρ. γάλα, την κρέμα γάλακτος, 100 γρ. ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε ένα μπολ βάζουμε 200 γρ. γάλα, το κορν φλάουρ, 40 γρ. ζάχαρη, τον κρόκο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ 25x35 τις φρυγανιές φροντίζοντας να καλύψουμε όλα τα κενά. Μόλις βράσει το γάλα, αφαιρούμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα. Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει. Για τη σύνθεση Με μία κουτάλα ρίχνουμε όλο το σιρόπι στις φρυγανιές και βάζουμε όλη την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές και απλώνουμε με μία μαρίζ ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια τους. Καλύπτουμε με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει η κρέμα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σκόνη για το ζελέ και προσθέτουμε το βραστό νερό. Ανακατεύουμε για να λιώσει η σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Αφαιρούμε το πυρέξ από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρευστό μείγμα του ζελέ πάνω από την κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει το ζελέ. Αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε. Πηγή γλυκιά συνταγήγλυκό με ζελέ 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ |ΕΝΑ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Επόμενο άρθρο ΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΑ. “ΦΕΥΓΕΙ-ΕΡΧΕΤΑΙ” ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας