Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαλακά μπισκότα χωρίς ζάχαρη με μπανάνα

Μαλακά μπισκότα χωρίς ζάχαρη με μπανάνα

από Έλενα Σμπώκου

Τα συγκεκριμένα μαλακά μπισκότα χωρίς ζάχαρη με μπανάνα είναι πολύ θρεπτικά, ενώ δεν περιέχουν αλεύρι και αυγά. Περιέχουν λίγα υλικά και τρώγονται ωμά από το μπολ.

Είναι ιδανικά για παιδάκια που είναι στην ανάπτυξη γιατί περιέχουν φυστικοβούτυρο που είναι πολύ ωφέλιμο μιας και περιέχει καλά λιπαρά που βοηθά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Επίσης, το φυστικοβούτυρο περιέχει πολλές φυτικές ίνες, σας χορταίνει για αρκετή ώρα και τέλος, κάνει καλό και στην εμφάνισή μας γιατί περιέχει βιταμίνη Β και βιοτίνη.

Τα μπισκότα αυτά είναι επίσης  γι’ αυτούς που δεν τρώνε ζάχαρη αλλά δεν θέλουν να στερούνται τις γλυκές απολαύσεις. Τέλος, αν είστε σαν εμένα, που τρέχω όλη μέρα, να τα φτιάξετε γιατί είναι ιδανικό σνακ όταν θέλουμε κάτι γλυκό για έξτρα ενέργεια έτσι ώστε να τα βγάλουμε πέρα!

Έκτος από το φυστικοβούτυρο τα μαλακά αυτά μπισκότα χωρίς ζάχαρη περιέχουν μπανάνα που είναι γεμάτη ιχνοστοιχεία και βιταμίνες αλλά και chia seeds (το superfood των αρχαίων της Λατινικής Αμερικής) που πλούσια επίσης σε ω-3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά.

Διαβάστε την συνταγή που ακολουθεί, φτιάξτε αυτά τα μαλακά μπισκότα χωρίς ζάχαρη με μπανάνα και θα δείτε πόσο θα τα λατρέψετε και εσείς και τα μικρά σας.

μπισκότα χωρίς ζάχαρη

Μαλακά μπισκότα χωρίς ζάχαρη με μπανάνα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 2 μπανάνες ώριμες, λιωμένες με το πιρούνι
  • 1/4 κούπας chia seeds, μουλιασμένα σε 1 κούπας νερό ( για 10 λεπτά)
  • 1/4 κούπας ζάχαρη καρύδας
  • 1 κούπα φυστικοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο από καρπούς)
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο άγλυκο
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κουταλάκι baking powder

Εκτέλεση

Στρώνετε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα. Λιώνετε τις μπανάνες με το πιρούνι σε ένα μέτριο μπολ. Ρίχνετε μέσα στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα για να γίνουν όλα μια σχεδόν ομοιόμορφη ζύμη. Με δύο κουτάλια της σούπας βάζετε μικρές ποσότητες ζύμης στο ταψί σε μικρή απόσταση, γιατί θα φουσκώσουν αρκετά. Τα ψήνετε 10 λεπτά και μετά προσεκτικά τα βγάζετε από το ταψί σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά, μόλις βγουν από το φούρνο οπότε μην τα βγάλετε από το ταψί με το χέρι αλά με μια πλατιά σπάτουλα. Τρώγονται αμέσως αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου είναι μια χαρά! Μπορείτε να τα διατηρήσετε μέχρι και 4 μέρες στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο δοχείο και όταν είναι να τα φάτε, βγάλτε τα λίγο πριν για να μην είναι κρύα.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.