ΣΥΝΤΑΓΕΣ Θέλω μακαρόνια από Κώστας Τσίγκας 25 Οκτωβρίου, 2017 από Κώστας Τσίγκας 25 Οκτωβρίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Tα μακαρόνια αποτελούν πιθανότατα την πιο αγαπημένη τροφή των παιδιών. Ταυτόχρονα, τα ζυμαρικά είναι και μια από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορούν να καταναλώσουν. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι οι σάλτσες που θα συνοδεύουν κάθε είδους μακαρόνια δεν θα είναι γεμάτες βούτυρα, μπέικον, κρέμες και κάθε είδους λιπαρά που στο τέλος θα αδρανοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό όλα τα προτερήματα των ζυμαρικών. Επίσης τώρα πια είναι πανεύκολο να βρούμε και ζυμαρικά ολικής άλεσης στα supermarkets, τα οποία δεν διαφοροποιούνται σοβαρά σε επίπεδο γεύσης και προσθέτουν πάρα πολλά στην καθημερινή διατροφή των παιδιών μας. Για να διευκολύνουμε τη διαδικασία καλό είναι να έχουμε πάντα στην κατάψυξή μας μια σάλτσα ντομάτας και στα συρτάρια της κουζίνας μας δυο τρεις διαφορετικές επιλογές από ζυμαρικά. Τέλος, τα ζυμαρικά μπορούν εύκολα να διατηρηθούν στο ψυγείο βρασμένα για τρεις ημέρες, κι αυτό μας διευκολύνει ακόμη περισσότερο. ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΗΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΤΟΝ Σπαγγέτι με ψητή μελιτζάνα, μπρόκολο, καρύδια και σπιτικά κρουτόν Εκτύπωση Μερίδες: 4 Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1/2 κιλό σπαγγέτι 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά ζαράκια 1 μεγάλη μελιτζάνα 1/2 μπρόκολο μετρίου μεγέθους 1/4 κουταλάκι τριμμένη κανέλα Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κουταλιές καρύδια καθαρισμένα 1 κούπα φρέσκια μυζήθρα 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό Τριμμένη παρμεζάνα Ελαιόλαδο Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Την ώρα που το νερό ζεσταίνεται κόβουμε το μπρόκολο σε κομμάτια-«λουλούδια», περίπου 3 με 4 εκατοστά. Το προσθέτουμε στο νερό μόλις αρχίσει να κοχλάζει και το βράζουμε για περίπου 4 λεπτά. Το βγάζουμε, το σουρώνουμε και το κρατάμε σε ένα πιάτο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε φέτες και την απλώνουμε μαζί με το μπρόκολο και το κρεμμύδι πάνω σε ένα ρηχό ταψί. Πασπαλίζουμε τα λαχανικά με αλατοπίπερο και κανέλα. Τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Στο μεταξύ σπάμε το καρύδι σε κομμάτια και το απλώνουμε πάνω στα λαχανικά. Επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο για 5 λεπτά. Το βγάζουμε και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν ελαφρά. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα, το τριμμένο τυρί όσο θέλουμε, και τον μαϊντανό μαζί με μπόλικο ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε τα ψητά λαχανικά στο μπολ με το τυρί και ανακατεύουμε ξανά. Χωρίζουμε τα μακαρόνια σε τέσσερα πιάτα και μοιράζουμε πάνω τους σε ίση ποσότητα το μείγμα του τυριού με τα λαχανικά. διατροφήμαγειρικήμακαρόνιασπαγγέτισυνταγέςυγιεινή διατροφή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΣΤΟ FOLLOW YOUR TREE Επόμενο άρθρο 20 ΧΡΟΝΙΑ PLAYMOBIL FUNPARK. ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η FUNΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας