ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαγειρίτσα με μανιτάρια από Τaλκ 7 Απριλίου, 2017 από Τaλκ 7 Απριλίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Λίγα είναι μάλλον τα παιδιά που λατρεύουν τη μαγειρίτσα (και το συκώτι ομοίως). Τα υπόλοιπα ας πούμε ότι δεν μπορούν ακόμη να εκτιμήσουν τη νοστιμιά της. Φέτος μπορείτε να τους δώσετε μια εναλλακτική, μαζί με λίγο χρόνο, ώστε να συνηθίσουν τις γεύσεις των υπόλοιπων συστατικών της. Η μαγειρίτσα με μανιτάρια, που αποτελεί και τη χορτοφαγική εκδοχή της μαγειρίτσας, είναι επιπλέον και πολύ τονωτική για το ανοσοποιητικό τους. Και φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος μανιταριού θέλετε ή να αντικαταστήσετε τα βλήτα με αντίδια ή και ραδίκια. Μαγειρίτσα με μανιτάρια Εκτύπωση Μερίδες: 5 Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένo 70 ml ελαιόλαδο 200 γρ. µανιτάρια πορτοµπέλο, σε µικρά κοµµάτια 200 γρ. µανιτάρια πορτσίνι, αποξηραµένα και µουλιασµένα σε καυτό νερό 50 ml λευκό κρασί 4-5 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε λεπτές ροδέλες 1 µαρούλι, ψιλοκοµµένo 200 γρ. βλήτα, ψιλοκοµµένα 50 γρ. ρύζι γλασέ, πλυµένο αλάτι και πιπέρι 1/2 µατσάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο χυµό από 1 λεµόνι Εκτέλεση Σε µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε το κρεµµύδι στο ελαιόλαδο, µέχρι να µαραθεί. Προσθέτουµε τα µανιτάρια και ανακατεύουµε ελαφρά. Σβήνουµε µε το κρασί και ρίχνουµε 1/3 φλ. ζεστό νερό. Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, το µαρούλι, τα βλήτα και το ρύζι, αλατοπιπερώνουµε και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα. Λίγο πριν από το τέλος, προσθέτουµε τον άνηθο και ελέγχουµε το αλάτι και το πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουµε τον χυµό του λεμονιού, ανακατεύουµε και σερβίρουµε. βλήταελαιόλαδομαγειρίτσα με μανιτάριαμαρούλιπαιδιάπαραδοσιακή μαγειρίτσαΠάσχασυνταγήτραπέζι 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ H 21Η ATHENS XCLUSIVE DESIGNERS WEEK Επόμενο άρθρο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ VEGAN ΜΗΤΕΡΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας