ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γλασαρισμένη γαλοπούλα από Taλκ Team 17 Δεκεμβρίου, 2014 από Taλκ Team 17 Δεκεμβρίου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Το Lurpak μάς προτείνει μια γιορτινή συνταγή για γλασαρισμένη γαλοπούλα! Γλασαρισμένη γαλοπούλα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Υλικά για τη γέμιση: 500 γρ βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια τα εντόσθια της γαλοπούλας 200 γρ ρύζι μακρύκοκκο 50 γρ κουκουνάρι 50 γρ σταφίδες ½ λίτρο ζωμό λαχανικών 100 ml Σαμιώτικο κρασί 2 μήλα Βόλου 3 κουτ. της σούπας ανάλατο βούτυρο LURPAK αλάτι, πιπέρι Υλικά για τη γαλοπούλα: 1 γαλοπούλα 4 – 5 κιλά (με τα εντόσθια) ½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι 150 ml Σαμιώτικο κρασί χυμό 4 πορτοκαλιών 250 ml ζωμό λαχανικών Worcester sauce Υλικά για το γλασάρισμα: Χυμό 1 πορτοκαλιού 2 κουτ. της σούπας ανάλατο βούτυρο LURPAK 2 κουτ. της σούπας μέλι αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Παρασκευή γέμισης: Βγάζετε τα εντόσθια της γαλοπούλας, τα πλένετε, τα σκουπίζετε και τα βάζετε στην άκρη. Μουσκεύετε τις σταφίδες σε 5 κουταλιές κρασί. Κόβετε τα εντόσθια, τα κρεμμυδάκια, τα μήλα και τα κάστανα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα αρκετά μεγάλο και βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε 3 κουταλιές βούτυρο Lurpak. Προσθέτετε τα μήλα και τα εντόσθια και σοτάρετε για 4 – 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε συνέχεια για 2 – 3 λεπτά. Ανακατεύοντας, ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί, προσθέτετε το ζωμό και το πιπέρι και μισοβράζετε. Τέλος, ρίχνετε τις σταφίδες, τα κάστανα, το κουκουνάρι και αλάτι. Προετοιμασία: Πλένετε και στραγγίζετε καλά τη γαλοπούλα. Την τρίβετε όλη με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Βάζετε τη γέμιση στην κοιλιά, την κλείνετε με οδοντογλυφίδες και τη βάζετε στο ταψί. Ψήνετε: Σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 C, ρίχνετε στη γαλοπούλα 75 ml κρασί και την αφήνετε μέχρι να ροδίσει. Τη γυρίζετε, ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί και την αφήνετε να πάρει χρώμα. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και χαμηλώνετε το φούρνο στους 170 C. Ψήνετε τη γαλοπούλα για 4 – 4 ½ ώρες σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο, αλείφοντάς τη συχνά με τα υγρά του ταψιού. Τα τελευταία 40 λεπτά, την ξεσκεπάζετε. Ολοκλήρωση: Αφαιρείτε το λίπος από την επιφάνεια της σάλτσας, ρίχνετε στο ταψί τον καυτό ζωμό και ανακατεύετε. Στραγγίζετε τη σάλτσα, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλάκι Worcester sauce, βράζετε μέχρι να δέσει και τη ρίχνετε γύρω – γύρω από τη γαλοπούλα. Χτυπάτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το γλασάρισμα μαζί, μέχρι να γίνει ομοιογενές το γλάσο. Γλασάρετε τη γαλοπούλα και την αφήνετε στο ζεστό φούρνο μέχρι να καραμελώσει. Καλή Επιτυχία και Καλή σας όρεξη ! LurpakγαλοπούλασυνταγέςΧριστούγενναχριστουγεννιάτικες συνταγές 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ Επόμενο άρθρο ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας