Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαχταριστό κέικ ολικής άλεσης με μέλι και ελαιόλαδο

Λαχταριστό κέικ ολικής άλεσης με μέλι και ελαιόλαδο

από Taλκ Team

Επειδή τρώμε συνεχώς κέικ σοκολάτας ή βανίλιας, ψάξαμε και βρήκαμε συνταγή για ένα λαχταριστό κέικ ολικής άλεσης με πορτοκάλι, μέλι και ελαιόλαδο! Το αποτέλεσμα μάς αποζημίωσε!

Σκεύη / Συσκευές: Μίξερ, φόρμα κέικ
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Λαχταριστό κέικ ολικής άλεσης με μέλι και ελαιόλαδο

Εκτύπωση
Μερίδες: 10-12 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος:
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, τα αυγά, το μέλι, την βανίλια, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και χτυπάμε με το φτερό για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, το φαρίν απ και το baking powder και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Βοηθάμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, να ανακατευτεί καλά το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια καλά λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175oC για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πάνω σε μία σχάρα.

Σημειώσεις

ΤΙΡ: Μπορούμε να το σερβίρουμε με μέλι ή καραμέλα και ξηρούς καρπούς.

Credits

Συνταγή & Food Styling: Madame Ginger

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.