ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαχανικά με χούμους από Κώστας Τσίγκας 3 Ιανουαρίου, 2018 από Κώστας Τσίγκας 3 Ιανουαρίου, 2018 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Κάθε χρονιά, αμέσως μετά τις γιορτές, το πρώτο πράγμα που έρχεται στον νου μας αφορά την «αποτοξίνωση» των παιδιών μας από τα γιορταστικά μενού και πώς θα τερματιστεί η ελαστικότητα που δείξαμε όλες αυτές τις ημέρες στη διατροφή τους. Βεβαίως υπάρχουν δικαιολογίες για ό,τι κάναμε και είναι πολλές και καλές. Η πραγματικότητα είναι δύσκολη, γιατί πώς μπορείς να σταματήσεις τη γιαγιά να «κερνάει» κουραμπιέδες τα παιδιά, τον παππού σοκολάτες και όλους τους φίλους και συγγενείς να αναφωνούν, «έλα τώρα, γιορτές είναι». Πώς θα γίνει η αποτοξίνωση μετά τις γιορτές; Η αλήθεια είναι όμως ότι τα φαγητά των εορτών είναι γεμάτα συστατικά που στην πραγματικότητα θέλουμε να αποφύγουμε. Ζάχαρη, πολλά αλεύρια, πάρα πολλά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες –άραγε σκεφτήκατε ποτέ όλα αυτά τα πολύχρωμα κέικ που καταναλώνουμε πώς αποκτούν τα χρώματά τους;– είναι μερικά από τα συστατικά με τα οποία υπερφορτώνονται τα παιδιά αυτές τις ημέρες. Συστατικά που, και εδώ, θα πρέπει να τονίσουμε πως θεωρούνται βασικοί υπεύθυνοι της υπερκινητικότητας στα παιδιά, της έλλειψης προσοχής και της συχνής αλλαγής της συναισθηματικής τους κατάστασης. Ας προσέξουμε λοιπόν τουλάχιστον από εδώ και πέρα την καθημερινή τους δίαιτα αντικαθιστώντας, όσο μπορούμε, αυτά τα συστατικά. Λαχανικά με χούμους Εκτύπωση Μερίδες: 4 μερίδες Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Φρέσκα λαχανικά κομμένα σε ομοιόμορφα κομμάτια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπρόκολο, καρότο, σέλερι και κουνουπίδι ●1/2 κιλό μαγειρεμένα ρεβίθια ή ρεβίθια από κονσέρβα ● 2 σκελίδες σκόρδο ●1 1/2 κουταλάκι αλάτι ●5 κουταλιές χυμό λεμόνι ●1/4 κούπας νερό ●1/3 κούπας ταχίνι ●1/4 κούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το ταχίνι, σε ένα μίξερ με λεπτά μαχαίρια και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να πάρουν τη μορφή αλοιφής. Προσθέτουμε στο μείγμα το ελαιόλαδο και το ταχίνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 30 δευτερόλεπτα ακόμα. Σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά προσθέτοντας, αν θέλουμε, λίγο ελαιόλαδο ακόμα ή λεμόνι. 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο 2 ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΣΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ Επόμενο άρθρο Πίτσα με μπρόκολο, τοματίνια και μοτσαρέλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας