ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κροκέτες με μπρόκολο και τυρί από Τaλκ 7 Απριλίου, 2020 από Τaλκ 7 Απριλίου, 2020 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Αυτόν τον καιρό μένουμε σπίτι. Λιγότερα πρωινά ξυπνήματα, λιγότερες εξωσχολικές υποχρεώσεις, μετακινήσεις, καθόλου βόλτες στο πάρκο, καθόλου επισκέψεις σε φίλους, στη γιαγιά και τον παππού και περισσότερο άγχος, το οποίο αντιμετωπίζουμε με αγκαλιές, παιχνίδι και… χρόνο στην κουζίνα. Μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά μας, επιστρατεύουμε τη φαντασία μας, ανακαλύπτουμε νέους τρόπους μαγειρέματος και καινούργιες συνταγές, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε τις υγιεινές μας συνήθειες, ειδικά τώρα που χρειαζόμαστε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας. Έχουμε πάντα στην κατάψυξή μας λαχανικά Μπαρμπα Στάθης που συλλέγονται την ιδανική στιγμή της ωρίμασής τους και καταψύχονται άμεσα, σφραγίζοντας όλη τη φρεσκάδα, τις βιταμίνες και τη γεύση τους, τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν. Μεταμορφώνουμε τα παιδιά μας σε μικρούς σεφ και τα παρακινούμε-πάντα με την επιτήρησή μας-να ετοιμάσουν εκείνα ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα για όλους. Με απλές συνταγές κάνουμε το μαγείρεμα ένα υπέροχο εκπαιδευτικό παιχνίδι. Κροκέτες με μπρόκολο και τυρί Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κούπα μπρόκολο Μπαρμπα Στάθης 1 κούπα αναποφλοίωτο ρύζι καλά βρασμένο ½ κούπα τριμμένη μοτσαρέλα 1 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα 2 αυγά ¼ κούπας ψίχουλα ψωμιού (μπορεί να χρειαστούμε παραπάνω) αλάτι, κύμινο (προαιρετικό) Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε μία κατσαρόλα με 1,5 λίτρο νερό βράζουμε το μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης για 4-5 λεπτά, το στραγγίζουμε και μετά το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μούλτι προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Αν μας φαίνεται αραιή, προσθέτουμε λίγα ακόμη ψίχουλα. Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και απλώνουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ”: ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ, ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ Επόμενο άρθρο Τηγανίτες με καλαμπόκι και αρακά ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας