ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κρέμα σοκολάτα από Έλενα Σμπώκου 4 Νοεμβρίου, 2013 από Έλενα Σμπώκου 4 Νοεμβρίου, 2013 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Διαβάστε και φτιάξτε μια απλή, αλλά πεντανόστιμη συνταγή για μια εύκολη πλούσια κρέμα σοκολάτας (ή, αν παραλείψετε τη σοκολάτα, για μια εύκολη πλούσια κρέμα βανίλιας). Κρέμα σοκολάτα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 100 γρ σταγόνες σοκολάτας 100 γρ ψιλό σιμιγδάλι 200 γρ γάλα φρέσκο 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη 1 αυγό 1 βανίλια 2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό Εκτέλεση Ζεσταίνετε το γάλα με το βούτυρο, την βανίλια, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στο μείγμα το αυγό ανακατεύοντας γρήγορα για να ενσωματωθεί το αυγό μέσα στην κρέμα. Έπειτα όπως είναι ζεστή, ρίχνετε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε ξανά για να δημιουργηθεί μια σοκολατένια κρέμα. Η κρέμα σας είναι έτοιμη και μπορείτε να την απολαύσετε αμέσως ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε την σοκολάτα και την φάτε σκέτη σαν κρέμα βανίλιας πασπαλίζοντας την με κανέλλα! Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com γλυκόκρέμαμαγειρικήσοκολάτασυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑ…ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ! Επόμενο άρθρο ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας