ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα από Τaλκ 5 Δεκεμβρίου, 2017 από Τaλκ 5 Δεκεμβρίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Κανένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς τους λαχταριστούς κουραμπιέδες. Αν θέλεις, όμως, να εντυπωσιάσεις λίγο περισσότερο τους καλεσμένους σου, δοκίμασε την παρακάτω συνταγή, μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής γεύσης των κουραμπιέδων που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Για τη γκανάζ 200 γρ. κρέμα γάλακτος 300 γρ. κουβερτούρα Για τους κουραμπιέδες 500 γρ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 220 γρ. ζάχαρη άχνη 2 βανίλιες 1/2 κ.γ. πικραμύγδαλο 1 κ.γ. ανθόνερο 200 γρ. ξεφλουδισμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ (καβουρδίζουμε στους 200 βαθμούς για 5-10 λεπτά) Για το σερβίρισμα ανθόνερο ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα Εκτέλεση Για τη γκανάζ Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μια βράση. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Για τους κουραμπιέδες Βγάζουμε 2-3 ώρες νωρίτερα το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Χτυπάμε καλά στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει άσπρο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 10 λεπτά. Μόλις μπει η ζάχαρη άχνη θα πέσει λίγο ο όγκος του βουτύρου αλλά με το xτύπημα θα ξαναφουσκώσει. Πρέπει στο τέλος να μοιάζει με σαντιγί χτυπημένη το μείγμα. Ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες, το πικραμύγδαλο και το ανθόνερο. Ρίχνουμε μέσα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα αφού έχουν κρυώσει. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Η ζύμη πρέπει να σπάει, να είναι σαν τρίμμα, αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Βάζουμε γάντια στα χέρια μας και φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού (30 γρ.) τα πατάμε με το χέρι για να πλατύνουν. Βάζουμε τη γκανάζ σε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος του φουντουκιού, στο κέντρο της ζύμης και τα τυλίγουμε. Τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα. Καλό είναι πάνω σε κάθε κουραμπιέ να κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλό μας για να κρατάει περισσότερο την άχνη και να μη σπάσουν όσο ψήνονται. Ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο. Με προσοχή τους βγάζουμε από το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Όταν είναι ζεστοί είναι πολύ μαλακοί. Αφού κρυώσουν καλά τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο. Σε ένα κόσκινο βάζουμε άχνη ζάχαρη και όταν κρυώσουν τους πασπαλίζουμε. Πηγή γλυκιά συνταγήΚουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτασυνταγήΧριστούγεννα 2017 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΑΠΟ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Επόμενο άρθρο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας