Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουλουράκια πασχαλινά της Στέλλας 
κουλουράκια πασχαλινά

Κουλουράκια πασχαλινά της Στέλλας 

από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη

Η ευωδιά των φρεσκοψημένων τσουρεκιών στο σπίτι της γιαγιάς, κάθε χρόνο τις ημέρες λίγο πριν από το Πάσχα, είναι μνήμη βαθιά χαραγμένη στο μυαλό αλλά και στην καρδιά μου. Τώρα πια τα τσουρέκια μάς τα φτιάχνει η μητέρα μου κάθε χρόνο και τα περιμένουμε πώς και πώς να τα φέρει από τη Θεσσαλονίκη. Αφράτα, μυρωδάτα και όσο περνάνε οι μέρες τόσο πιο νόστιμα γίνονται! Μαζί με την καλή της φίλη Στέλλα μαζεύονται σε ένα σπίτι και φτιάχνουν όλη την ημέρα τσουρέκια και κουλουράκια πασχαλινά. Κουλουράκια τόσο τραγανά και μυρωδάτα που δεν χορταίνεις να τα τρως, και προπαντός εύκολα. Μοιράζονται μαζί μας αυτές τις δύο πετυχημένες συνταγές, που δεν θέλουν πολύ κόπο και σίγουρα θα αγαπήσει όλη η οικογένεια. Καλό Πάσχα.

κουλουράκια πασχαλινά

Κουλουράκια πασχαλινά της Στέλλας 

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

250 γρ. βούτυρο φρέσκο
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
3 αυγά
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 500 γρ.)

Εκτέλεση

Χτυπάμε αρκετή ώρα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να μαλακώσει και να γίνει άσπρο. Προσθέτουμε τις βανίλιες συνεχίζοντας το χτύπημα και έπειτα τα αυγά μέχρι να ανακατευτούν καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα για ζύμωμα, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Προσοχή: Θέλουμε να πετύχουμε μία αφράτη, μαλακή ζύμη και τη ζυμώνουμε ίσα ίσα μέχρι που να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 20 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.