Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα και μπρόκολο
Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα και μπρόκολο

Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα και μπρόκολο

από Θέμις Καρδιόλακα
Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα και μπρόκολο

Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα και μπρόκολο

Εκτύπωση
Μερίδες: 20 κεφτεδάκια
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 150 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ρύζι βρασμένο
  • ½ κούπα πουρέ γλυκοπατάτας
  • ½  κούπα πουρέ μπρόκολου
  • ½ κούπας τυρί τσένταρ τριμμένο
  • ¼ κούπας γάλα
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ρύζι (σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ρύζι μαζί με μιάμιση κούπα νερό και μόλις πάρει βράση το νερό χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι μέχρι να γίνει μαλακό).
  • Βράζουμε τη γλυκοπατάτα και το μπρόκολο (ή τα μαγειρεύουμε στον ατμό) και μετά τα πολτοποιούμε (χωριστά το καθένα) στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά λάδι και το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ψηθεί.
  • Σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μούλτι ρίχνουμε το κοτόπουλο, τον πουρέ γλυκοπατάτας, το τυρί, το γάλα και το αλάτι και τα πολτοποιούμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ρύζι. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τον πουρέ μπρόκολου.
  • Σε ένα τρίτο μπολ τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά.
  • Περνάμε τα κεφτεδάκια πρώτα από το μείγμα του αυγού και μετά από την τριμμένη φρυγανιά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και το αλείφουμε με ένα πινέλο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε για 5-7 λεπτά, γυρίζοντάς τα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά. Αν θέλουμε να τα μαγειρέψουμε νωρίτερα, τα ζεσταίνουμε πριν τα σερβίρουμε 5 λεπτά στον φούρνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.