ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα από Πελιώ Παπαδιά 24 Ιουλίου, 2017 από Πελιώ Παπαδιά 24 Ιουλίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθοκεφτέδες δεν γίνεται! Στην ακόλουθη συνταγή, η νοστιμιά τους ενισχύεται με την προσθήκη φέτας! Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, λοιπόν. Είναι απλά τέλειοι και σας εγγυόμαστε ότι θα τους λατρέψουν και τα παιδιά σας, ακόμα κι αν δεν τους αρέσει το κολοκύθι. Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κιλό μέτρια κολοκυθάκια 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 τριμμένο κρεμμύδι 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο 2 αυγά αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε και τα σουρώνουμε για 15 -20 λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αλεύρια, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, τα αυγά, πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα είναι υδαρές, ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι, όσο πάρει. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε. Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, για 5 λεπτά περίπου η κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζουμε την κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα με τζατζίκι ή τυροκαυτερή. κολοκύθικολοκυθοκεφτέδεςκολοκυθοκεφτέδες με φέτασυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ… Επόμενο άρθρο ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ |ΕΝΑ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας