Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα
κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

από Πελιώ Παπαδιά

Καλοκαίρι χωρίς κολοκυθοκεφτέδες δεν γίνεται! Στην ακόλουθη συνταγή, η νοστιμιά τους ενισχύεται με την προσθήκη φέτας! Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, λοιπόν. Είναι απλά τέλειοι και σας εγγυόμαστε ότι θα τους λατρέψουν και τα παιδιά σας, ακόμα κι αν δεν τους αρέσει το κολοκύθι.

κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 1 κιλό μέτρια κολοκυθάκια
  • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 αυγά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε και τα σουρώνουμε για 15 -20 λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αλεύρια, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, τα αυγά, πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα είναι υδαρές, ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι, όσο πάρει. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε. Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, για 5 λεπτά περίπου η κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζουμε την κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα με τζατζίκι ή τυροκαυτερή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.