ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ με σοκολάτα και βατόμουρα από Taλκ Team 10 Απριλίου, 2013 από Taλκ Team 10 Απριλίου, 2013 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Κέικ με σοκολάτα και βατόμουρα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά ● 125 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου ● 1 κούπα Μαρμελάδα Βατόμουρο ● 1/2 κούπα κρασί Porto ● 1 κούπα ζάχαρη ● 60 γρ. Κουβερτούρα Πλάκα ● 50 γραμμάρια ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη ● 3 ασπράδια αυγού ● 3 κρόκοι αυγού ● 3/4 κούπας Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ● 1 πρέζα αλάτι ● 1 κουταλάκι Μπέικιν Πάουντερ ● Αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα (28-30 εκ.) του κέικ Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Με λίγο βούτυρο αλείφουμε τη βάση του κέικ και στη συνέχεια την περνάμε απαλά με ελάχιστο αλεύρι. Σε ένα μικρό κατσαρόλι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα, τo ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη και το κρασί, ανακατεύοντας το μείγμα πολλές φορές με μια σπάτουλα. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι οι κρόκοι να αρχίσουν να ασπρίζουν σε χρώμα. Χωρίς να σταματήσουμε τη μηχανή, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τη σοκολάτα και στη συνέχεια το αλεύρι και το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. Σταματάμε τη μηχανή του μίξερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σκληρύνουν ελαφρά. Στο μπολ αυτό προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χύνουμε όλο το μείγμα μέσα στη φόρμα του κέικ και στη συνέχεια απλώνουμε τη μαρμελάδα στην κορυφή του μείγματος. Το ψήνουμε για 30 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά προτού το σερβίρουμε. Μπορεί να συνοδευτεί με παγωτό ή λίγη κρέμα. 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Μπισκότα με διπλή σοκολάτα Επόμενο άρθρο Σου έχω μια έκπληξη ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας