ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ με φράουλες και αμύγδαλα από Τaλκ 29 Μαΐου, 2017 από Τaλκ 29 Μαΐου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου μας προτείνουν την πιο νόστιμη συνταγή για κέικ με φράουλες και αμύγδαλα, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Θα χρειαστούμε: Σκεύη/συσκευές: μπολ, μίξερ χειρός, στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 26 εκ.) Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο Κέικ με φράουλες και αμύγδαλα Εκτύπωση Μερίδες: 8-10 Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος: 1 ώρα 1 ώρα Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. αμύγδαλα λευκά ψιλοτριμμένα 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια σε σκόνη ¼ κ.γ. αλάτι 200 γρ. ζάχαρη 90 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου 1 αυγό 120 ml γάλα 250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση Άλλα υλικά: 2 κ.σ. κοπανισμένα αμύγδαλα ζάχαρη άχνη Εκτέλεση 1) Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τα τριμμένα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. 2) Σε άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη με το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε για ½ λεπτό ακόμα. 3) Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 4) Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 26 εκ.) και την περνάμε με λαδόκολλα. 5) Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα. Απλώνουμε τις κομμένες φράουλες από πάνω και πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα αμύγδαλα. 5) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170οC, για 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά και το βγάζουμε προσεκτικά από τη φόρμα. 6) Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. κέικ με φράουλες και αμύγδαλαΜύλοι Αγίου Γεωργίουσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1453 Επόμενο άρθρο ΒΟΗΘΑΜΕ ΟΛΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας