ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ μανταρίνι από Η ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΒΑΣ 22 Ιανουαρίου, 2016 από Η ΦΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΒΑΣ 22 Ιανουαρίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Αρκετά απλό, απόλυτα κομψό, πολύ αρωματικό, υπέρ θρεπτικό κέικ μανταρίνι! Μόνο με λίγα και καλά υλικά. Κέικ μανταρίνι Εκτύπωση Μερίδες: περίπου 8 Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Για το κέικ: 300 ml πετιμέζι (αν είναι πυκνό και βαρύ στη γεύση το αραιώνουμε με λίγο νερό κρατώντας σταθερή την τελική ποσότητα) 60 ml ελαιόλαδο - ιδανικά με ήπια γεύση 150 ml χυμό μανταρινιού ξύσμα από ένα μεγάλο αρωματικό μανταρίνι 230 γρ αλεύρι ολικής από Ζέα ή σιτάρι 2,5 κουταλάκια του γλυκού baking powder 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Για την "τυρένια" κρέμα: 450 γρ κάσιους μουλιασμένα σε νερό για τουλάχιστον 4 ώρες 4,5 κουταλιές μέλι χυμό και ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού 4 κουταλιές νερό Για στολισμό μικρά μανταρίνια ή κουμ κουάτ Θα χρειαστείτε επίσης 2 τσέρκια διαμέτρου 16 εκ. Εκτέλεση Ξεκινάμε με το κέικ. Χτυπάμε καλά το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα μανταρινιού. Ενώνουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και σιγά σιγά τα ενσωματώνουμε στο υγρό μείγμα. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε τον χυλό ισοδύναμα στα 2 τσέρκια, στα οποία έχουμε καλύψει εσωτερικά τα τοιχώματα με μικρές λωρίδες λαδόκολλας. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς περίπου για 30 λεπτά. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Μόλις κρυώσουν, με ένα μαχαίρι ή με το ειδικό πριόνι κόβουμε κάθε κέικ σε δύο κομμάτια. Προχωράμε με την κρέμα. Σε δυνατό επεξεργαστή τροφών πολτοποιούμε στην μέγιστη ταχύτητα όλα τα υλικά. Περιμένουμε μέχρι να σχηματιστεί μία λεία κρέμα. Συναρμολόγηση: Τοποθετούμε εναλλάξ στρώσεις κέικ και κρέμας. Με μία σπάτουλα (ιδανικά offset) απλώνουμε καλά την κρέμα εσωτερικά σε κάθε επιφάνεια αλλά και περιμετρικά ώστε ελαφρώς το κέικ να χάνεται. Συντηρούμε στο ψυγείο. Προσφέρει γεύσεις και αρώματα από μανταρίνι και λεμόνι και αποτελεί δροσερή επιλογή ακόμα και για επιδόρπιο. Καλή απόλαυση, Άρης* * Μπορείτε να βρείτε τον Άρη και τις υπέροχες συνταγές & φωτογραφίες του στο Blog του www.neanikon.gr Για την συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής προϊόντα: Βιοδυναμικό αλεύρι ολικής άλεσης “TRINITY FARM” Βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο “MONAKRIVO” Καλώς ήρθατε στη Φάρμα της Άβας! Εδώ μπορείτε να βρείτε αγνά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να τα αποκτήσετε σε τιμές παραγωγού! Η Φάρμα της Άβας είναι ένα online marketplace που φιλοξενεί παραγωγούς Ελληνικών προϊόντων, όπου ο καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό μαγαζί. Οι παραγωγοί πωλούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στον Έλληνα Καταναλωτή σε τιμή που οι ίδιοι καθορίζουν, χωρίς μεσάζοντες. Επιλέγεις, πληρώνεις, παραλαμβάνεις εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές! Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στον Έλληνα παραγωγό να εμπορεύεται ο ίδιος τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο από όποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται. γλυκόκέικκέικ μανταρίνιμανταρίνιασυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ BULLYING Επόμενο άρθρο Η ΕΝΩΣΗ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας