Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ Χριστουγέννων με πετιμέζι και κανέλα
Κέικ Χριστουγέννων με πετιμέζι και κανέλα

Κέικ Χριστουγέννων με πετιμέζι και κανέλα

από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη
Κέικ Χριστουγέννων με πετιμέζι και κανέλα

Κέικ Χριστουγέννων με πετιμέζι και κανέλα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Υλικά - Σε δύο διαφορετικά μπολ

Πρώτο μείγμα

  • 3 ½ κούπες αλεύρι
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 1 κ.γ. κρεμόριο
  • 1 κ.γ. κανέλα

Δεύτερο μείγμα

  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα πετιμέζι
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κούπα ζάχαρη
  •  Προαιρετικά ½ κούπα καρύδια και ½ κούπα σταφίδες
  • Ζάχαρη άχνη για το κοσκίνισμα στο τέλος

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά του 1ου μείγματος. Ανακατεύουμε τα υλικά του δεύτερου μείγματος. Ρίχνουμε σιγά σιγά το πρώτο μείγμα μέσα στο δεύτερο. Μπορούμε να ανακατέψουμε καλά με το σύρμα, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε μίξερ. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε πάλι. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα του κέικ  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 40-45 λεπτά.  (Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν βγει στεγνό για να καταλάβουμε αν έχει ψηθεί καλά.). Το βγάζουμε από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε αφού περιμένουμε για 3-4 λεπτά να σταθεί. Κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.