Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κασερόπιτα με κρέμα γάλακτος

Κασερόπιτα με κρέμα γάλακτος

από Taλκ Team

Φτιάξτε μια υπέροχη κασερόπιτα, σούπερ πρόταση για σχολικό σνακ και όχι μόνο!

Κασερόπιτα με κρέμα γάλακτος

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

6 χωριάτικα φύλλα
700 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
5 αυγά
300 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
λίγο μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Λαδώνετε Ένα ταψί 32 εκ. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Στρώνετε ένα φύλλο στο ταψί. Στρώνετε και ένα δεύτερο φύλλο, σουρωτά. Πασπαλίζετε με τυρί. Συνεχίζετε με στρώσεις φύλλο και μετά τυρί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Στρώνετε το τελευταίο φύλλο ίσιο και το βάζετε μέσα από τα πλάγια. Με μαχαίρι χωρίζετε σε κομμάτια την πίτα. Περιχύνετε με τα χτυπημένα αυγά και την κρέμα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί  και να ποτίσουν καλά τα φύλλα της για περίπου μισή ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C σε αέρα. Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.