Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ #Μένουμε σπίτι. Συνταγές για καραντίνα: Φτιάχνουμε νόστιμα κράκερς σοκολάτας
κράκερς σοκολάτας

#Μένουμε σπίτι. Συνταγές για καραντίνα: Φτιάχνουμε νόστιμα κράκερς σοκολάτας

από Πελιώ Παπαδιά

Κάθε μέρα, σας προτείνουμε απλές συνταγές που μπορείτε να φτιάχνετε εύκολα, με λίγα υλικά και τη βοήθεια των παιδιών σας τις ημέρες που #μένουμεσπίτι. Μπορείτε να στέλνετε και τις δικές σας ιδέες στο ppapadia@talcmag.gr. Σήμερα φτιάχνουμε κράκερς σοκολάτας, δηλαδή υφάλμυρα μπισκότα με καραμέλα βουτύρου και σοκολάτα.

κράκερς σοκολάτας

Νόστιμα κράκερς σοκολάτας

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

1 πακέτο cream crackers
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι καστανή μαλακή ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη bitter σοκολάτα
Καβουρδισμένους και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, της αρεσκείας σας, όπως φιστίκι ή καρύδι

Εκτέλεση

Στρώνετε ένα παραλληλόγραμμο ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε τα κράκερς σε μια στρώση, έτσι ώστε να καλύψετε όλο το ταψί. Σε κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε άλλα 3-4 λεπτά να σιγοβράσει ανακατεύοντας, ώσπου να αρχίσει να καραμελώνει. Αφαιρείτε από τη φωτιά και περιχύνετε τα κράκερς με την καραμέλα, φροντίζοντας να πάει παντού. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° και ψήνετε τα μπισκότα για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρείτε πριν αρχίσει να καίγεται η καραμέλα και πασπαλίζετε αμέσως όλη την επιφάνεια των μπισκότων με τη σοκολάτα και μετά από 5 λεπτά, αφού έχει να αρχίσει να λιώνει την απλώνετε με σπάτουλα, ώστε να σκεπάσει όλα τα κράκερς. Πασπαλίζετε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και  αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, κόβετε τα κράκερς σοκολάτας στο σχήμα της αρεσκείας σας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.