Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σήμερα μαγειρεύουμε… κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

Σήμερα μαγειρεύουμε… κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

από Taλκ Team

Στα γιορτινά τραπέζια μπορείτε να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε νόστιμα και θρεπτικά πιάτα με λαχανικά Μπάρμπα Στάθης.

Εμείς φτιάξαμε κανελόνια με σπανάκι, ντομάτα και τυρί και τα παιδιά μας το λάτρεψαν. Γιατί ο Μπάρμπα Στάθης μάς προσφέρει το μοναδικό θησαυρό ωφέλιμων συστατικών που κρύβει κάθε λαχανικό, όλο το χρόνο. 

Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το σπανάκι σε χαμηλή θερμοκρασία με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και το σκεπάζουμε μαγειρεύοντας για 5 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι και με ελάχιστο λάδι, σωτάρουμε το κρεμμύδι και αφού μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο, τις ψιλοκομμένες τομάτες, τη δάφνη, λίγα από τα φύλλα του βασιλικού και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, ενώ στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Στραγγίζουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε, το ξαναβάζουμε στο μπωλ και προσθέτουμε τη ρικότα, το αυγό, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί 20x25. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τομάτας, τοποθετούμε τις φέτες μοτσαρέλας και τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα. Αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

barbastathis_logo-new

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.