Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα
καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα

Καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα

από Πελιώ Παπαδιά

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μου διακοπών, στο εξοχικό, δεν έχω μεγάλη όρεξη για μαγειρική! Έχω όμως μια οικογένεια που… πεινάει, άρα πρέπει να βρίσκω εύκολες λύσεις! Μια από αυτές είναι η ακόλουθη κρύα ρυζοσαλάτα!

καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα

Καλοκαιρινή ρυζοσαλάτα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

• 500 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
• 4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή περίπου 20 τοματίνια κομμένα στη μέση
• Λίγο ξερό δυόσμο
• Λίγη ξερή ρίγανη
• 15 ελιές καλαμών
• 1 πράσινη πιπεριά, σε ψιλά καρέ
• 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένα
• 150 γρ. φέτα σε τρίμμα
• λίγη κάπαρη
• 80 ml ελαιόλαδο
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις πιει τα υγρά του και γίνει, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και μόλις το ρύζι κρυώσει, τα ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα και σερβίρουμε. Προσθαφαιρούμε υλικά κατά βούληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.