Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλόγερος Αμοργού: Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό
Καλόγερος Αμοργού

Καλόγερος Αμοργού: Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό

από Έλενα Σμπώκου

O Καλόγερος Αμοργού είναι το απόλυτο φαγητό της Κυριακής για το καλοκαίρι! Με ντομάτα, μελιτζάνα, ξινομυζήθρα και κοκκινιστό μοσχαράκι θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σου για το οικογενειακό τραπέζι.

Καλόγερος Αμοργού

Καλόγερος Αμοργού

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Για να το φτιάξεις, θα χρειαστείς:

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες ή κομμένες στην μέση κατά μήκος
  • 1 1/2 κιλό μοσχαράκι για κοκκινιστό σε μερίδες
  • 2 μεγάλες ντομάτες σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές πελτέ διαλυμένες σε ένα ποτήρι νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 300 γρ. ξινομυζήθρα
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνεις καλά το ελαιόλαδο και σωτάρεις το μοσχαράκι καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτεις το σκόρδο τριμμένο και στην συνέχεια σβήνεις με τον πελτέ. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι και σιγοβράζεις το κοκκινιστό για 1 1/2  ώρα περίπου να μαλακώσει.
  2. Εντωμεταξύ κόβεις κατά μήκος τις μελιτζάνες, στα δύο ή σε ροδέλες πάχους 2 εκατοστών και τις τηγανίζεις σε ελαιόλαδο όπως κάνουμε και στα παπουτσάκια. Μόλις μαλακώσουν τις βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το παραπάνω λάδι και μετά τις τοποθετείς σε σειρά σε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο θα μπει στο φούρνο.
  3. Σε κάθε φέτα μελιτζάνας βάζεις ένα κομμάτι μοσχαράκι, μια ροδέλα ή παραπάνω ντομάτα, μια κουταλιά από την σάλτσα του κοκκινιστού και τέλος ένα κομμάτι ξινομυζήθρα και λίγο τριμμένη γραβιέρα.
  4. Ψήνεις το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να λιώσει λίγο το τυρί στους 180 βαθμούς σε αέρα και γκριλ για 10 λεπτά περίπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.