ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμποκόψωμο με πιπεριές από Τaλκ 9 Φεβρουαρίου, 2018 από Τaλκ 9 Φεβρουαρίου, 2018 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Σήμερα φτιάχνουμε ένα αφράτο ψωμί από αλεύρι Καλαμποκιού. Σκεύη/συσκευές: μπολ, ταψί φούρνου Χρόνος αναμονής: 1 ώρα και 35 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο Καλαμποκόψωμο με πιπεριές Εκτύπωση Μερίδες: 2 καρβέλια Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος: 50 λεπτά 50 λεπτά Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. καλαμποκάλευρο & 2 κ.σ. 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κ.γ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 320 ml χλιαρό νερό 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και κομμένες σε λωρίδες Εκτέλεση 1) Βάζουμε την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα νερού σε μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε για 5 λεπτά. 2) Ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το καλαμποκάλευρο, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο στο κέντρο. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό σταδιακά, μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη, που δεν κολλά στα χέρια. 3) Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. 4) Όταν η ζύμη φουσκώσει, προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και ξαναζυμώνουμε να ενσωματωθούν στο ζυμάρι. 5) Προσθέτουμε 2 επιπλέον κ.σ. καλαμποκάλευρο και ζυμώνουμε μέχρι να μην μας κολλά στα χέρια η ζύμη. Πλάθουμε 2 στρογγυλά ή μακρόστενα καρβέλια. 6) Τα βάζουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τα χαράζουμε με μαχαίρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά. 7) Ψήνουμε τα καλαμποκόψωμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Credits Recipe | Food Styling: Madame Ginger Photos: Αλέξανδρος Ιωαννίδης Production Manager: Άννα Χαλικιά 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΑΠ’ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ… ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ “ΟΙ ΟΜΠΡΕΛΙΤΣΕΣ” ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ Επόμενο άρθρο ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΤΟΥ BUBA BISTROT EXOTIQUE ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας