ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ισπανικά churros από Taλκ Team 7 Ιουνίου, 2016 από Taλκ Team 7 Ιουνίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Τα γνωστά Ισπανικά Churros είναι ένα απολαυστικό σνακ που μοιάζει με λουκουμά και συνοδεύει τέλεια τον καφέ σας ή ικανοποιεί την όρεξη σας για γλυκό. Αν δε τα συνδυάσετε με σοκολάτα γίνονται ακαταμάχητα! Σκεύη / Συσκευές: Κορνέ Ζαχαροπλαστικής, Κατσαρόλα Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο Ισπανικά churros Εκτύπωση Μερίδες: 3-4 Χρόνος προετοιμασίας: 15-20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος: 15 λεπτά 15 λεπτά Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 220 ml νερό 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου 2 κ.σ. ηλιέλαιο 1/2 κ.γ. αλάτι Σπορέλαιο για το τηγάνισμα 100 γρ. ζάχαρη 1 κ.γ. κανέλα Εκτέλεση 1) Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, και το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να βράσει. 2) Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει μία μπάλα ζύμης. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη. 3) Βάζουμε το σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει. 4) Μόλις κάψει καλά, κόβουμε με το κορνέ τα churros σε μακρόστενες λωρίδες κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας. 5) Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε τα churros όσο είναι ακόμα ζεστά. Σερβίρουμε αμέσως. Σημειώσεις ΤΙΡ: Τα churros ταιριάζουν υπέροχα με λιωμένη σοκολάτα Πηγή churrosΙσπανικά Churrosσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΜΥΘΟΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ Επόμενο άρθρο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας