Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χούμους με ψητό λεμόνι και κουρκουμά

Χούμους με ψητό λεμόνι και κουρκουμά

από Έλενα Σμπώκου

Προσπαθώντας να τρώω υγιεινότερα πλέον, προσπαθώ να εντάξω στην διατροφή μου και πάλι περισσότερο ψάρι, όσπρια και λαχανικά. Έτσι προσπαθώ καθημερινά να έχω εύκαιρα στο ψυγείο και στα ντουλάπια μου τρόφιμα που δεν θα με κολάσουν και θα με κάνουν να νιώσω χορτάτη χωρίς περιττά συστατικά. Έτσι αποφάσισα πλέον κάθε εβδομάδα να κάνω χούμους και να το αποθηκεύω στο ψυγείο και να το χρησιμοποιώ σε διάφορα σνακς και μεζεδάκια που κάνω κατά καιρούς ή ακόμα για να ετοιμάσω κάποιο σάντουιτς ή γεύμα για την δουλειά. Αν θυμάσαι σου είχα πει και μια ιστορία για το εύκολο χούμους που φτιάχνω που το απολαμβάνω με καπνιστό τόνο ή κεφτεδάκια τόνου τυλιγμένα σε αραβική πίτα ή ακόμα και ψωμί!

Θα σου αποκαλύψω μια παραλλαγή που κάνω στο χούμους και του δίνω μια πιο διαφορετική και φανταστική γεύση, ώστε να έχω ένα πολύ ντελικάτο χούμους με ψητό λεμόνι και κουρκουμά

Μπορείς πάντα βεβαια να κάνεις την γνωστή πανεύκολη βερσιόν του χούμους μια και έρχεται και η Καθαρή Δευτέρα και όσο να πεις τραβιέται αλειμμένο στην λαγάνα!

Χούμους με ψητό λεμόνι και κουρκουμά

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 1 λεμόνι, κομμένο στα δύο
  • 1 1/2 κούπα ρεβίθια βρασμένα, φρέσκα ή κονσέρβας
  • 60 γρ. ταχίνι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
  • 1 σκελίδα σκόρδο ( ή και δύο, αν αντέχεις! )
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 50 ml νερό

Εκτέλεση

  1. Η αρχή θα γίνει με το ψήσιμο του λεμονιού. Στρώσε ένα μικρό ταψάκι με χαρτί ψησίματος και ψήσε το λεμόνι, αφού το κόψεις στα δύο για 15 λεπτά περίπου.
  2. Μόλις ροδίσει ελαφρά το βγάζεις και το αφήνεις στο πάγκο της κουζίνας να κρυώσει.
  3. Ρίξε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή σε πολυμίξερ, στύψε όλο το χυμό του ψημένου λεμονιού και χτύπα τα για 3-5 λεπτά.
  4. Όσο περισσότερο χτυπήσεις τα υλικά τόσο πιο λείο θα γίνει το χούμους.
  5. Στο σερβίρισμα μπορείς να ρίξεις λίγο ελαιόλαδο απο πάνω και να στολίσεις με φέτες ψητού λεμονιού, που παρεμπιπτόντως τρώγονται και πολύ ευχάριστα.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenaiscooking.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.