ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γρανίτα με λεμόνι και βασιλικό από Έλενα Σμπώκου 21 Ιουλίου, 2017 από Έλενα Σμπώκου 21 Ιουλίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Οι ζέστες έχουν σφίξει για τα καλά! Ας δούμε λοιπόν σήμερα την αγαπημένη μου γρανίτα με λεμόνι και βασιλικό, που σίγουρα θα σας δροσίσει για αρκετή ώρα! Αν δεν τρώτε ζάχαρη, μπορείτε να δείτε εναλλακτικές λύσεις στο τέλος της συνταγής! Γρανίτα με λεμόνι και βασιλικό Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 70 γρ ζάχαρη λευκή 70 ml νερό 70 ml φρεσκο χυμό λεμονιού 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού 300 ml νερό παγωμένο 10 φύλλα βασιλικού, πλυμένα Εκτέλεση Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τη ζάχαρη με το νερό για να φτιάξετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Μέσα στο σιρόπι ρίχνετε 3-4 φύλλα βασιλικού και το ξύσμα του λεμονιού. Κατεβάζετε το σιρόπι από την φωτιά και ρίχνετε μέσα τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού. Όταν κρυώσει εντελώς το μείγμα, ρίχνετε και το παγωμένο νερό και μοιράζετε το μείγμα στις ειδικές θήκες για παγωτό. Βάζετε στην κατάψυξη την γρανίτα για 30 λεπτά και μετά τα βγάζετε, τοποθετείτε αν θέλετε ένα φυλλαράκι βασιλικού και μισή φέτα λεμονιού μέσα σε κάθε θήκη και το ξαναβάζετε για τουλάχιστον 3 ώρες στην κατάψυξη. Για να το βγάλετε από την θήκη μπορείτε να το βάλετε κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης για 1-2 λεπτά. Εναλλακτικά: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λεμόνι με λάιμ και το σιρόπι ζάχαρης με 2 κουταλιές σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης. Αν θέλετε (και προσοχή, μην το πάρουν τα παιδιά) προσθέστε 70 ml βότκα, όχι όμως παραπάνω, γιατί δεν θα παγώσει το μείγμα της γρανίτας! Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com Γρανίτα με λεμόνι και βασιλικόο χορός της γρανίτας 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ; Επόμενο άρθρο ΠΑΜΕ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας