ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γλυκό ψωμί με σοκολάτα & αμύγδαλα από Taλκ Team 7 Οκτωβρίου, 2016 από Taλκ Team 7 Οκτωβρίου, 2016 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Για να φτιάξουμε γλυκό ψωμί με σοκολάτα και αμύγδαλα, θα χρειαστούμε: Σκεύη / Συσκευές: Μίξερ, Μπολ, μακρόστενη φόρμα 23 cm Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο Γλυκό ψωμί με σοκολάτα & αμύγδαλα Εκτύπωση Μερίδες: 10 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος: 40 λεπτά 40 λεπτά Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 φακελάκι μαγιά ξερή (8 γραμμάρια) 180 ml γάλα καρύδας χλιαρό 55 γρ. μαργαρίνη 85 γρ. κουβερτούρα 280 γρ. αλεύρι Nτίνκελ ολικής άλεσεως Μύλοι Αγίου Γεωργίου 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 130 γρ. ζάχαρη 90 γρ. τσίπς μαύρης σοκολάτας 70 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα 30 γρ. κακάο 5 γρ. Αλάτι 60 γρ. φιλέ αμύγδαλο 20 γρ. ινδοκάρυδο Εκτέλεση Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από την ζάχαρη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά μέχρι να κάνει φουσκάλες το μείγμα. Παράλληλα, σε μικρή κατσαρόλα με λίγο νερό κάνουμε μπεν μαρί, ζεσταίνουμε την μαργαρίνη και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί. Αποσύρουμε από την φωτιά. Όταν η μαγιά κάνει φουσκάλες ρίχνουμε μέσα στον κάδο την υπόλοιπη ζάχαρη,την βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε για 5-6 στροφές. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το κακάο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα μαργαρίνης-σοκολάτας,το υπόλοιπο αλεύρι, το ινδοκάρυδο και χτυπάμε με τον γάντζο για 5 λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά. Η ζύμη θα είναι υγρή και κολλώδης. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να σταθεί για 2 ώρες. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 23 cm. Ανακατεύουμε στη ζύμη τα τσιπς σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Διπλώνουμε την ζύμη για 30 δευτερόλεπτα με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, την μεταφέρουμε στην βουτυρωμένη φόρμα και προσέχουμε να ακουμπήσει στις γωνίες. Μοιράζουμε από πάνω τα αμύγδαλα φιλέ. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Δέκα λεπτά πριν ψήσουμε το ψωμί σοκολάτας προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μεταφέρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως. αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσηςγλυκό ψωμί με σοκολάτα και αμύγδαλαΜύλοι Αγίου Γεωργίου 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Η ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΡΜΟΝΙΚΑ Επόμενο άρθρο ΞΑΝΘΗ ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑ| ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας