Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γλυκό ψωμί με σοκολάτα & αμύγδαλα

Γλυκό ψωμί με σοκολάτα & αμύγδαλα

από Taλκ Team

Για να φτιάξουμε γλυκό ψωμί με σοκολάτα και αμύγδαλα, θα χρειαστούμε:

Σκεύη / Συσκευές: Μίξερ, Μπολ, μακρόστενη φόρμα 23 cm
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο

Γλυκό ψωμί με σοκολάτα & αμύγδαλα

Εκτύπωση
Μερίδες: 10 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος μαγειρέματος/Ψησίματος:
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή (8 γραμμάρια)
  • 180 ml γάλα καρύδας χλιαρό
  • 55 γρ. μαργαρίνη
  • 85 γρ. κουβερτούρα
  • 280 γρ. αλεύρι Nτίνκελ ολικής άλεσεως Μύλοι Αγίου Γεωργίου 
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. τσίπς μαύρης σοκολάτας
  • 70 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
  • 30 γρ. κακάο
  • 5 γρ. Αλάτι
  • 60 γρ. φιλέ αμύγδαλο
  • 20 γρ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού από την ζάχαρη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά μέχρι να κάνει φουσκάλες το μείγμα.
  • Παράλληλα, σε μικρή κατσαρόλα με λίγο νερό κάνουμε μπεν μαρί, ζεσταίνουμε την μαργαρίνη και την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί. Αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Όταν η μαγιά κάνει φουσκάλες ρίχνουμε μέσα στον κάδο την υπόλοιπη ζάχαρη,την βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε για 5-6 στροφές.
  • Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το κακάο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα μαργαρίνης-σοκολάτας,το υπόλοιπο αλεύρι, το ινδοκάρυδο και χτυπάμε με τον γάντζο για 5 λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά. Η ζύμη θα είναι υγρή και κολλώδης.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να σταθεί για 2 ώρες.
  • Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 23 cm.
  • Ανακατεύουμε στη ζύμη τα τσιπς σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Διπλώνουμε την ζύμη για 30 δευτερόλεπτα με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, την μεταφέρουμε στην βουτυρωμένη φόρμα και προσέχουμε να ακουμπήσει στις γωνίες. Μοιράζουμε από πάνω τα αμύγδαλα φιλέ.
  • Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
  • Δέκα λεπτά πριν ψήσουμε το ψωμί σοκολάτας προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC.
  • Ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μεταφέρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως.
mag

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.