ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τα γεμιστά της τεμπέλας (ή της εργαζόμενης μαμάς) από Πελιώ Παπαδιά 4 Ιουλίου, 2017 από Πελιώ Παπαδιά 4 Ιουλίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Τα γεμιστά της τεμπέλας είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου καλοκαιρινές συνταγές. Με αυτό το όνομα την γνώρισα και την αγαπήσαμε οικογενειακώς, αν και μάλλον θα την μετονόμαζα σε “τα γεμιστά της εργαζόμενης μαμάς” ή “τα γεμιστά της μαμάς που το καλοκαίρι μαγειρεύει όσο πιο απλά γίνεται”. Για να φτιάξετε κι εσείς τα γεμιστά της τεμπέλας (για μια τετραμελή οικογένεια), θα χρειαστείτε: Τα γεμιστά της τεμπέλας (ή της εργαζόμενης μαμάς) Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 400 γρ. ρύζι για γεμιστά 100 γρ. κουκουνάρι 100 γρ. σταφίδα μαύρη 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο Λίγο σκόρδο (επειδή στα παιδιά δεν αρέσει η... σκορδίλα, βάζω σκόρδο σε σκόνη, έτσι για τη γεύση) 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες 6 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες Μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο ψιλοκομμένα (ποσότητα ανάλογα με το πόσο σας αρέσουν τα μυρωδικά) Αλατοπίπερο 800 ml νερό Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε χωρίς λάδι το κουκουνάρι για 1-2 λεπτά, για να βγάλει το άρωμά του, και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε για ακόμη 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι, τα μυρωδικά, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, αλατοπίπερο και 800 ml νερό. Μόλις το φαγητό πάρει μια βράση, μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά, στους 180 °C. Αν θέλουμε το φαγητό μας πιο λαδερό, προσθέτουμε μισή κούπα ελαιόλαδο ακόμα. Απολαμβάνουμε τα γεμιστά της τεμπέλας με μπόλικη τριμμένη φέτα! γεμιστάγεμιστά της τεμπέλαςκαλοκαιρινές συνταγέςντομάταρύζισυνταγές με ντομάτασυνταγές με ρύζι 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ Επόμενο άρθρο ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟ LINOS MUSEUM ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας