ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο από Έλενα Σμπώκου 25 Αυγούστου, 2017 από Έλενα Σμπώκου 25 Αυγούστου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Αυτή η συνταγή για γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, που ανακάλυψα το καλοκαίρι μέσω μιας φίλης, είναι πραγματική αποκάλυψη! Τη έφτιαξα πολλές φορές στις διακοπές και μπορώ να πω ότι μαζί με ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι (είμαστε τυχεροί, οι πορτοκαλιές μας βγάζουν πορτοκάλια όλο το χρόνο) είναι ένα πλήρες πρωινό! Φυσικά, από την πρώτη κιόλας φορά που την έφτιαξα έκλεψε τις εντυπώσεις! Δοκιμάστε να τη φτιάξετε κι εσείς. Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 5 κούπες φρέσκο γάλα πλήρες 1 1/2 κούπα χοντρό σιμιγδάλι 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες 1 ½ κούπες ζάχαρη λευκή 4 αυγά μεγάλα 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού 2 κ. σούπας βούτυρο φρέσκο 3-4 κουταλιές ζάχαρη 2-3 κουταλιές κανέλα Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα, το σιμιγδάλι, το βούτυρο και τη ζάχαρη με τις βανίλιες. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη εντελώς και να πήξει λίγο και μετά κατεβάζετε από την φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά με το ξύσμα και πολύ προσεκτικά τα προσθέτετε στην κατσαρόλα με την κρέμα που φτιάξατε πριν. Αν δεν νιώθετε σίγουροι και φοβάστε μήπως... σας γίνει το αυγό ομελέτα, μπορείτε να ρίξετε λίγο από το μείγμα της κρέμας μέσα στο μπολ με τα αυγά χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα ούτε στιγμή. Όπως ακριβώς κάνουμε και στο αυγολέμονο. Βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί και το πασπαλίζετε με λίγο σιμιγδάλι που έχετε κρατήσει. Ρίχνετε τη κρέμα στο ταψί και την πασπαλίζετε με λίγο ακόμα σιμιγδάλι, κανέλα και ζάχαρη. Ψήνετε τη γαλατόπιτα, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, σε αντιστάσεις πάνω κάτω στους 170º C, μέχρι να ροδίσει καλά! Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com γαλατόπιταγαλατόπιτα χωρίς φύλλογλυκόσυνταγή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΣΧΙΔΗΣ ΡΑΧΗ Επόμενο άρθρο ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας