ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φραουλένιο γλυκό για την Κυριακή του Πάσχα από Έλενα Σμπώκου 16 Απριλίου, 2014 από Έλενα Σμπώκου 16 Απριλίου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Μετά από το αρνί, χρειαζόμαστε κάτι ελαφρύ ως γλυκό! Σημειώστε αυτή την απλούστατη συνταγή για ένα φραουλένιο γλυκό και σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους! Θα χρειαστείτε: Φραουλένιο γλυκό για την Κυριακή του Πάσχα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 500 γρ ελαφρύ γιαούρτι στραγγιστό ( 2 % λιπαρά) 200 γρ φυτική κρέμα γάλακτος ( στο ψυγείο του σούπερ μάρκετ) 20-30 φράουλες (καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια) 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ 1 κούπα γάλα για το μούλιασμα των μπισκότων 50 γρ φιλέ αμύγδαλο καβουρδισμένο Εκτέλεση Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί. Μόλις δείτε ότι "στέκεται", προσθέτετε με το χέρι σταδιακά το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι α ενωθούν καλά. Σε ένα μπολ μέτριο ρίχνετε το γάλα και σταδιακά "βρέχετε" ένα ένα τα σαβουαγιάρ, στρώνοντάς τα μέσα σε ένα μέτριο πυρέξ. Πάνω από τα μπισκότα ρίχνετε μια στρώση κρέμας γιαουρτιού και ύστερα προσθέτετε μια στρώση φράουλες. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη κρέμα και τέλος στολίζετε με τις υπόλοιπες φράουλες και φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο. Αυτό το φραουλένιο γλυκό μπορείτε να το κάνετε και σε ποτηράκια από την προηγούμενη μέρα και να το σερβίρετε στους καλεσμένους σας ατομικά! 🙂 Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com γλυκόκρέμαφράουλες 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο BIG SMILE PROJECT 2 Επόμενο άρθρο ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΦΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜO ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας