Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φραουλένιο γλυκό για την Κυριακή του Πάσχα

Φραουλένιο γλυκό για την Κυριακή του Πάσχα

από Έλενα Σμπώκου

Μετά από το αρνί, χρειαζόμαστε κάτι ελαφρύ ως γλυκό! Σημειώστε αυτή την απλούστατη συνταγή για ένα φραουλένιο γλυκό και σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους! Θα χρειαστείτε:

Φραουλένιο γλυκό για την Κυριακή του Πάσχα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

500 γρ ελαφρύ γιαούρτι στραγγιστό ( 2 % λιπαρά)
200 γρ φυτική κρέμα γάλακτος ( στο ψυγείο του σούπερ μάρκετ)
20-30 φράουλες (καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια)
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
1 κούπα γάλα για το μούλιασμα των μπισκότων
50 γρ φιλέ αμύγδαλο καβουρδισμένο 

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί. Μόλις δείτε ότι "στέκεται", προσθέτετε με το χέρι σταδιακά το γιαούρτι και ανακατεύετε  μέχρι α ενωθούν καλά. Σε ένα μπολ μέτριο ρίχνετε το γάλα και σταδιακά "βρέχετε" ένα ένα τα σαβουαγιάρ, στρώνοντάς τα μέσα σε ένα μέτριο πυρέξ. Πάνω από τα μπισκότα ρίχνετε μια στρώση κρέμας γιαουρτιού και ύστερα προσθέτετε μια στρώση φράουλες. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη κρέμα και τέλος στολίζετε με τις υπόλοιπες φράουλες και φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο. Αυτό το φραουλένιο γλυκό μπορείτε να το κάνετε και σε ποτηράκια από την προηγούμενη μέρα και να το σερβίρετε στους καλεσμένους σας ατομικά! 🙂

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.