ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φιογκάκια με μαγειρευτά λαχανικά από Κώστας Τσίγκας 25 Οκτωβρίου, 2017 από Κώστας Τσίγκας 25 Οκτωβρίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Tα μακαρόνια αποτελούν πιθανότατα την πιο αγαπημένη τροφή των παιδιών. Ταυτόχρονα, τα ζυμαρικά είναι και μια από τις πιο υγιεινές τροφές που μπορούν να καταναλώσουν. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι οι σάλτσες που θα συνοδεύουν κάθε είδους μακαρόνια δεν θα είναι γεμάτες βούτυρα, μπέικον, κρέμες και κάθε είδους λιπαρά που στο τέλος θα αδρανοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό όλα τα προτερήματα των ζυμαρικών. Επίσης τώρα πια είναι πανεύκολο να βρούμε και ζυμαρικά ολικής άλεσης στα supermarkets, τα οποία δεν διαφοροποιούνται σοβαρά σε επίπεδο γεύσης και προσθέτουν πάρα πολλά στην καθημερινή διατροφή των παιδιών μας. Για να διευκολύνουμε τη διαδικασία καλό είναι να έχουμε πάντα στην κατάψυξή μας μια σάλτσα ντομάτας και στα συρτάρια της κουζίνας μας δυο τρεις διαφορετικές επιλογές από ζυμαρικά. Τέλος, τα ζυμαρικά μπορούν εύκολα να διατηρηθούν στο ψυγείο βρασμένα για τρεις ημέρες, κι αυτό μας διευκολύνει ακόμη περισσότερο. Φιογκάκια με μαγειρευτά λαχανικά Εκτύπωση Μερίδες: 4 Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1/2 κιλό λαχανικά ανάμεικτα κομμένα σε κομμάτια 2 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κούπα ζωμός φρέσκος λαχανικών ή ένα ζελέ λαχανικών έτοιμο από το supermarket Αλάτι και πιπέρι 2 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι 1/2 κουταλάκι τριμμένο κύμινο 1/2 κούπα λευκό κρασί Τριμμένη παρμεζάνα 1/2 κιλό φιογκάκια Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα μικρή ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Τα σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι και το θυμάρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το κρασί εξατμιστεί προσθέτουμε τον ζωμό και αλατοπιπερώνουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να μαζέψει η σάλτσα. Την ώρα που ετοιμάζουμε τη σάλτσα βράζουμε τα φιογκάκια. Βγάζουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και προσθέτουμε παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε. διατροφήμαγειρικήμακαρόνιασπαγγέτισυνταγέςυγιεινή διατροφή 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Ο ΛΑΟΥΤΙΕΡΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Επόμενο άρθρο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΣΤΟ FOLLOW YOUR TREE ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας