ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φασολάκια: Το απόλυτο λαδερό του καλοκαιριού από Μαρία Γριζά 22 Ιουλίου, 2021 από Μαρία Γριζά 22 Ιουλίου, 2021 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Αν έχει φτάσει μεσημέρι και ακόμη αναρωτιέσαι τι μαγειρεύουμε σήμερα, η απάντηση είναι μια! Μα φυσικά φασολάκια, που αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του καλοκαιριού. Αρέσουν σχεδόν σε όλους και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα φασολάκια είναι έτοιμα μέσα σε 40 λεπτά, και ο συνδυασμός φρεσκοτριμμένης ντομάτας, ελαιόλαδου και φρέσκου φασολιού απλά μοναδικός. Εννοείται πως το ψωμί και η φέτα είναι τα must have σε αυτό το πιάτο. Φασολάκια Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά ½ κιλό φασολάκια πράσινα (τσαουλιά) 1 πατάτα 1 κολοκυθάκι μικρό 2/4 φλ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδες σκόρδο σπασμένες 500 γραμ. ντομάτες τριμμένες λίγο μαϊντανό αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Ξεκινάμε τη συνταγή μας πλένοντας και καθαρίζοντας τα φασολάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια μας, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα κολοκύθια σε στρογγυλές, όχι πολύ λεπτές, φέτες και τα υπόλοιπα λαχανικά τα ψιλοκόβουμε ή τα τρίβουμε. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε το φαγητό. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε ντομάτα συσκευασίας θα χρειαστεί και λίγο νερό. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 40 λεπτά. Προσέχουμε πάντα τα υγρά του φαγητού (κόντεψε να μου καεί τρεις φορές). Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μαϊντανό. Βράζουμε για ακόμη 5-10 λεπτά μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του. *Tips Γιαγιάς: Δεν χρειάζονται πολύ ανακάτεμα γιατί υπάρχει φόβος να τα σπάσουμε. Δεν τα βράζουμε πολύ ώρα, γιατί θα γίνουν πάρα πολύ μαλακά Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram! 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΑΣ. Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΙΑΣ ΤΣΑΝΤΑΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ Επόμενο άρθρο COVID-19: ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ=ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας