Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φακόρυζο με κανέλα και κάρδαμο

Φακόρυζο με κανέλα και κάρδαμο

από Έλενα Σμπώκου

Για να φτιάξετε νόστιμο φακόρυζο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, θα χρειαστείτε:

Φακόρυζο με κανέλα και κάρδαμο

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κούπα φακές
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • κανέλλα τριμμένη
  • τριμμένο κάρδαμο ή κύμινο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σε μέτρια φωτιά σωτάρετε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά. Ρίχνετε το κάρδαμο και την κανέλα και ανακατεύετε.
2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις φακές για 10 λεπτά περίπου. Σουρώνετε τις φακές και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.
3. Ρίχνετε το ρύζι, τις μισοβρασμένες φακές, τη δάφνη και αλάτι. Προσθέτετε 1 1/2 κούπα νερό και χαμηλώνετε την φωτιά. Βράζετε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και οι φακές.
4. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το φακόρυζο το σοταρισμένο κρεμμύδι, προσθέτετε ξύδι και ανακατεύετε ελαφρά να πάει παντού. Το φαγητό είναι έτοιμο και τρώγεται ζεστό αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.
Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.