ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φακόρυζο με κανέλα και κάρδαμο από Έλενα Σμπώκου 21 Απριλίου, 2017 από Έλενα Σμπώκου 21 Απριλίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Για να φτιάξετε νόστιμο φακόρυζο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, θα χρειαστείτε: Φακόρυζο με κανέλα και κάρδαμο Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 1 κούπα φακές 1 κούπα ρύζι για πιλάφι 1 φύλλο δάφνης κανέλλα τριμμένη τριμμένο κάρδαμο ή κύμινο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση 1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σε μέτρια φωτιά σωτάρετε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά. Ρίχνετε το κάρδαμο και την κανέλα και ανακατεύετε. 2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις φακές για 10 λεπτά περίπου. Σουρώνετε τις φακές και ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. 3. Ρίχνετε το ρύζι, τις μισοβρασμένες φακές, τη δάφνη και αλάτι. Προσθέτετε 1 1/2 κούπα νερό και χαμηλώνετε την φωτιά. Βράζετε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και οι φακές. 4. Ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με το φακόρυζο το σοταρισμένο κρεμμύδι, προσθέτετε ξύδι και ανακατεύετε ελαφρά να πάει παντού. Το φαγητό είναι έτοιμο και τρώγεται ζεστό αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου. Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ; ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ Επόμενο άρθρο ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας