ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φακές, αλλά αλλιώς από Τaλκ 7 Απριλίου, 2020 από Τaλκ 7 Απριλίου, 2020 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Αυτόν τον καιρό μένουμε σπίτι. Λιγότερα πρωινά ξυπνήματα, λιγότερες εξωσχολικές υποχρεώσεις, μετακινήσεις, καθόλου βόλτες στο πάρκο, καθόλου επισκέψεις σε φίλους, στη γιαγιά και τον παππού και περισσότερο άγχος, το οποίο αντιμετωπίζουμε με αγκαλιές, παιχνίδι και… χρόνο στην κουζίνα. Μαγειρεύουμε μαζί με τα παιδιά μας, επιστρατεύουμε τη φαντασία μας, ανακαλύπτουμε νέους τρόπους μαγειρέματος και καινούργιες συνταγές, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε τις υγιεινές μας συνήθειες, ειδικά τώρα που χρειαζόμαστε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας. Έχουμε πάντα στην κατάψυξή μας λαχανικά Μπαρμπα Στάθης που συλλέγονται την ιδανική στιγμή της ωρίμασής τους και καταψύχονται άμεσα, σφραγίζοντας όλη τη φρεσκάδα, τις βιταμίνες και τη γεύση τους, τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν. Μεταμορφώνουμε τα παιδιά μας σε μικρούς σεφ και τα παρακινούμε-πάντα με την επιτήρησή μας-να ετοιμάσουν εκείνα ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα για όλους. Με απλές συνταγές κάνουμε το μαγείρεμα ένα υπέροχο εκπαιδευτικό παιχνίδι. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτές τις αλλιώτικες φακές. Φακές, αλλά αλλιώς Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κούπα φακές 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης 1 κ.γ σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης 1 κ.γ κουρκουμάς 1 κ.γ κύμινο 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας ½ κούπα καλαμπόκι Μπάρμπα Στάθης 1 κούπα αρακάς Μπάρμπα Στάθης 1 κούπα τριμμένο καρότο 4 κ.σ. γάλα (ή γάλα καρύδας για νηστίσιμη συνταγή) Λίγο ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Μαϊντανός για το γαρνίρισμα Εκτέλεση Τοποθετούμε τις φακές σε μπολ με νερό για 6-8 ώρες (εναλλακτικά, αφού τις πλύνουμε, τις βράζουμε σε αρκετό νερό για μερικά λεπτά) και τις σουρώνουμε. Ψιλοκόβουμε το καρότο και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, τα καρότα για 3 λεπτά περίπου. Μετά προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, το καλαμπόκι Μπάρμπα Στάθης και τον αρακά Μπάρμπα Στάθης κατευθείαν από τη συσκευασία και τέλος τις φακές. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο, ώστε να τις καλύπτει. Μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 40-45 λεπτά μέχρι να γίνουν οι φακές μας. Στο τέλος, προσθέτουμε το γάλα ή τo γάλα καρύδας ανακατεύοντας καλά, το αλάτι και το πιπέρι και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό. 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Τηγανίτες με καλαμπόκι και αρακά Επόμενο άρθρο Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε με τον Μπάρμπα Στάθη ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας