ΣΥΝΤΑΓΕΣ Εύκολα τυροψωμάκια με γιαούρτι από Έλενα Σμπώκου 10 Ιανουαρίου, 2017 από Έλενα Σμπώκου 10 Ιανουαρίου, 2017 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Σνακ για το σχολείο, τη δουλειά, ή συνοδευτικό του φαγητού! Εύκολα τυροψωμάκια με γιαούρτι Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.) 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο ή ελαιόλαδο 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ φέτα, τριμμένη στο χέρι 1/2 κουταλάκι πελτέ ντομάτας ρίγανη, αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Βάζεις όλα τα υλικά, εκτός της φέτας, σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις με το χέρι μέχρι να φτιάξεις μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια αλλά να είναι και αρκετά μαλακή. Προσθέτεις τα κομματάκια της φέτας και ξαναζυμώνεις για να ενωθούν όλα τα υλικά. Φτιάνεις μικρά μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετείς σε ένα μεγάλο ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνεις τα τυρόψωμακια σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά με μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς σε αέρα ή αντιστάσεις πάνω κάτω, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν απέξω αρκετά τραγανά! Μπορείς να ψήσεις το τυρόψωμο και σαν καρβελάκι στους ίδιους βαθμούς λίγο περισσότερη ώρα, 35 με 40 λεπτά. Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenaiscooking.com Έλενα Σμπώκου 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ Επόμενο άρθρο ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας