Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ελαφριά κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
πίτα

Ελαφριά κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη

Η ελαφριά κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο θα ξετρελάνει μικρά και «μεγάλα» παιδιά: είναι μία εύκολη πίτα, μια κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο. Τη συνταγή αυτήν θα τη συναντήσουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και σε νησιά. Ουσιαστικά, προσθέτουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε την πίτα στον φούρνο. Σας την προτείνω με φέτα και ανθότυρο, αλλά μπορείτε να συμπληρώσετε όποια τυριά έχετε στο ψυγείο σας. Τρώγεται πολύ ευχάριστα και την επόμενη μέρα.

πίτα

Ελαφριά κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

400 γρ. φέτα τριμμένη
300 γρ. τριμμένο ανθότυρο
200 γρ. κολοκύθι τριμμένο
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα γάλα

(Προαιρετικά: 1 ματσάκι ψιλοκομμένα μυρωδικά της αρεσκείας μας, π.χ. δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο.)

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Προσθέτουμε σε ένα μπολ: τη φέτα, το ανθότυρο, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τα γιαούρτια, τα μυρωδικά προαιρετικά και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και, τέλος, το γάλα και πάλι ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί διάστασης περίπου 40Χ14. Εάν το ταψί μας είναι μικρό, μπορούμε να κάνουμε τη μισή δόση. Το τοποθετούμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει η πίτα μας ομοιόμορφο χρώμα στην επιφάνεια. Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και περιμένουμε 5-6 λεπτά μέχρι να την κόψουμε. Είναι πεντανόστιμη ακόμα και όταν κρυώσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.