ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διαφορετικά red burgers από Θέμις Καρδιόλακα 17 Φεβρουαρίου, 2014 από Θέμις Καρδιόλακα 17 Φεβρουαρίου, 2014 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Διαφορετικά red burgers Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ½ κούπα πουρέ καρότου ½ κούπα πουρέ κόκκινης πιπεριάς 1 κούπα ζωμό βοδινού 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2 κ.σ. Worcestershire sauce Αλάτι, πιπέρι 7-8 στρογγυλά ψωμάκια για burger Εκτέλεση Βράζουμε (ή μαγειρεύουμε στον ατμό) το καρότο και την κόκκινη πιπεριά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να μη βλέπουμε ροζ κομμάτια στον κιμά. Ρίχνουμε μέσα τους πουρέδες των λαχανικών, τον ζωμό, τον πελτέ, τη Worcestershire sauce, το αλάτι και το πιπέρι και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να ρουφήξει σχεδόν όλα τα υγρά του. Ψήνουμε τα ψωμάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα γεμίζουμε με τον κιμά. "Μαμά δεν τρώω πράσινα"burgersΘέμις Καρδιόλακαλαχανικάμαγειρικήσυνταγές 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Κοτοκεφτεδάκια ρυζιού με γλυκοπατάτα και μπρόκολο Επόμενο άρθρο ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας