Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διαφορετικά red burgers
Διαφορετικά red burgers

Διαφορετικά red burgers

από Θέμις Καρδιόλακα
Διαφορετικά red burgers

Διαφορετικά red burgers

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα πουρέ καρότου
  • ½ κούπα πουρέ κόκκινης πιπεριάς
  • 1 κούπα ζωμό βοδινού
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. Worcestershire sauce
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 7-8 στρογγυλά ψωμάκια για burger

Εκτέλεση

  • Βράζουμε (ή μαγειρεύουμε στον ατμό) το καρότο και την κόκκινη πιπεριά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
  • Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να μη βλέπουμε ροζ κομμάτια στον κιμά.
  • Ρίχνουμε μέσα τους πουρέδες των λαχανικών, τον ζωμό, τον πελτέ, τη Worcestershire sauce, το αλάτι και το πιπέρι και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να ρουφήξει σχεδόν όλα τα υγρά του.
  • Ψήνουμε τα ψωμάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα γεμίζουμε με τον κιμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.