ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψωμί καρύδας από Μαρκέλλα Δήμου 13 Ιανουαρίου, 2015 από Μαρκέλλα Δήμου 13 Ιανουαρίου, 2015 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Για να φτιάξετε το ιδιαίτερο αυτό ψωμί καρύδας θα χρειαστείτε: Ψωμί καρύδας Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά 2 μεγάλα αυγά 1 ¼ κούπας γάλα 1 κ.γ. άρωμα βανίλιας 2 ½ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¼ κ.γ αλάτι 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ κανέλα 1 κούπα ζάχαρη 140 γρ. νιφάδες καρύδας 85 γρ. βούτυρο Λίγο σπορέλαιο για το ταψάκι Εκτέλεση Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα αυγά με το γάλα και τη βανίλια. Σε άλλο, μεγαλύτερο, μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα. Προσθέστε τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατέψτε. Κάντε μια “τρύπα” στο κέντρο και προσθέστε το μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε σιγά σιγά, ενώ σταδιακά προσθέστε και το βούτυρο. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια ορθογώνια φόρμα και ψήστε για λίγο περισσότερο από μια ώρα, μέχρι που να τοποθετείτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του μείγματος και να βγαίνει στεγνή. καρύδασυνταγήψωμί καρύδας 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Η ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΖΗΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Επόμενο άρθρο ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας