ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πανεύκολο cheesecake πραλίνα από Πελιώ Παπαδιά 6 Μαΐου, 2020 από Πελιώ Παπαδιά 6 Μαΐου, 2020 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Λατρεύω παντός είδους cheesecake και τις προάλλες που γιόρταζα σκέφτηκα πως θα ήταν μια ιδανική ιδέα για να γλυκαθούμε μέσα στην κλεισούρα. Αρχικός στόχος μου ήταν να φτιάξω το κλασικό cheesecake, αυτό με τις φράουλες, αλλά τα παιδιά μου ήθελαν κάτι σοκολατένιο κι έτσι αποφάσισα να ετοιμάζω, με τη βοήθειά τους, ένα πανεύκολο cheesecake πραλίνα. Μοιράζομαι, λοιπόν, μαζί σας τη συνταγή. Πανεύκολο cheesecake πραλίνα Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Θα χρειαστείτε: 3οο γραµ. μπισκότα digestive ένα μικρό κουτί πουράκια μια πρέζα αλάτι (δύο αν σας αρέσει μια υφάλμυρη γεύση στο γλυκό σας) 130 γραµ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό 500 γραμ. πραλίνα φουντουκιού (αν θέλετε το γλυκό σας πιο σοκολατένιο, αυξάνετε την ποσότητα της πραλίνας κατά 100 γραμμάρια) 500 γραµ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (αν θέλετε το γλυκό σας πιο τυρένιο και ελαφρύ, αυξάνετε την ποσότητα του τυριού κατά 100 γραμμάρια) φουντούκια για το στόλισμα Εκτέλεση -Λιώνετε στο μούλτι (ή με τα χέρια των παιδιών σας) τα μπισκότα και το ένα τρίτο από τα πουράκια, μέχρι να έχετε μια ενιαία σκόνη. -Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε και έπειτα, σταδιακά, ρίχνετε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο και δυο κουταλιές της σούπας λιωμένη πραλίνα. -Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα τσέρκι με αποσπώμενη βάση (εγώ χρησιμοποίησα 22 εκατοστών) και απλώνετε με μια σπάτουλα ή με ένα κουτάλι (ή με τα χέρια των παιδιών σας), μέχρι να φτιάξετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. -Τοποθετείτε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα. -Ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις και ένα κουτάλι το τυρί κρέμα και την πραλίνα μέχρι να ενωθούν καλά και προσέθετε και άλλο ένα τρίτο από τα πουράκια, θρυμματισμένο. Δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση, ανάλογα με την προτίμησή σας, προσθέτοντας είτε τυρί είτε πραλίνα. -Αφαιρείτε τη βάση από την κατάψυξη και απλώνετε την κρέμα στην επιφάνειά της. -Καταψύχετε για τουλάχιστον τρεις ώρες. -Περίπου μια ώρα πριν σερβίρετε το cheesecake πραλίνα, το βγάζετε από την κατάψυξη, αφαιρείτε το τσέρκι και τη λαδόκολλα και το στολίζετε με τα υπόλοιπα πουράκια, με ελάχιστη λιωμένη πραλίνα και με φουντούκια. -Αν περισσέψει (χα χα χα), το διατηρείτε στην ψύξη. 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΛΗΔΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗ, ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΛΟΥΝΑ; Επόμενο άρθρο 21 ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ. ΣΤΑ 2663 ΣΥΝΟΛΙΚΑ. 147 ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας