Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Brownie με κολοκύθι

Brownie με κολοκύθι

από Μαρκέλλα Δήμου

Κολοκύθια καλά κρυμμένα σε ένα super νόστιμο brownie. Δοκιμάστε τo brownie με κολοκύθι και γλυκάνετε μικρούς και μεγάλους χωρίς ενοχές. Και πιστέψτε μας, κανείς δεν θα πιστέψει ότι περιέχει… κολοκύθια!

Brownie με κολοκύθι

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

  • 1 κούπα τριμμένο και καλά στυμμένο κολοκύθι
  • 1 μεγάλο αβγό
  • ½ κούπας ταχίνι
  • ¼ κούπας σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κούπας ζάχαρη καρύδας
  • 1 βανίλια
  • ½ κούπα κακάο
  • 2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
  • ½ κ.γ σόδα
  • λίγο αλάτι
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας σε υγρή μορφή
  • 1/3 κούπας τριμμένη σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο καρύδι

Για την επικάλυψη

  • 2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας
  • ½ κ.γ λάδι καρύδας
  • χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 18x18 εκατοστών και το καλύπτουμε με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κολοκύθι, το αυγό το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μετά προσθέτουμε το κακάο και το ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι καρύδας, τη σόδα, το αλάτι και στο τέλος το λάδι καρύδας. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά, πριν «διπλώσουμε» μέσα την τριμμένη σοκολάτα και τα καρύδια.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο, τοποθετώντας τις σταγόνες σοκολάτας και το λάδι καρύδας στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν. Ραντίζουμε και προσθέτουμε ελάχιστο χοντρό αλάτι. Κόβουμε το brownie με κολοκύθι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Καλή όρεξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.