ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπισκότα με γλάσο καστανής ζάχαρης από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 15 Δεκεμβρίου, 2015 από Αθηνά Τσόγκα-Τουρνικιώτη 15 Δεκεμβρίου, 2015 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 1 Τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα δε χρειάζεται να είναι γεμάτα ζάχαρη και θερμίδες. Μπισκότα με γλάσο καστανής ζάχαρης Εκτύπωση Μερίδες: 30-40 μπισκότα μικρά Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Για τα μπισκότα 75 γρ. φρέσκο βούτυρο 75 γρ. ελαιόλαδο 150 γρ. ζάχαρη καστανή Ξύσμα από 2 λεμόνια 1 αυγό 1 κ.γ. βανίλια ¼ κ.γ. αλάτι 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 130 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης Για το γλάσο 1 ½ κούπα ζάχαρη καστανή ¼ κούπας γάλα, ή γάλα αμυγδάλου, ή γάλα καρύδας 3 κ.γ. βούτυρο φρέσκο ½ κ.γ. βανίλια Εκτέλεση Τοποθετούμε στο μίξερ τα πρώτα τρία υλικά και χτυπάμε καλά για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το αυγό, τη βανίλια, το αλάτι και τα χτυπάμε όλα μαζί. Αφού τοποθετήσουμε το ειδικό εργαλείο ζυμώματος στο μίξερ, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί σιγά σιγά η ζύμη. Βγάζουμε από το μίξερ και απλώνουμε κομμάτι της ζύμης στην επιφάνεια του πάγκου. Το απλώνουμε με το χέρι ή με έναν μικρό πλάστη, έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό. Με κουπ πατ της αρεσκείας μας κόβουμε τα μπισκότα σε σχέδια και τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε καλύψει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο τοποθετούμε τα μπισκότα σε σχάρα ώσπου να κρυώσουν. Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα τρία πρώτα υλικά του γλάσου και αφήνουμε να πάρουν βράση για 4 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ ώσπου να κρυώσει τελείως και να πήξει. γλυκάμελομακάροναμελομακάρονα με αγαύημηλόπιταμηλόπιτα με βρώμη και μέλιμπισκόταμπισκότα με γλάσο καστανής ζάχαρηςσυνταγέςσυνταγές με βρώμησυνταγές με μέλιχριστουγεννιάτικα γλυκάχριστουγεννιάτικες συνταγέςχριστουγεννιάτικες συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Μηλόπιτα με βρώμη και μέλι Επόμενο άρθρο Μελομακάρονα με αγαύη ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας