Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπισκότα με διπλή σοκολάτα
Μπισκότα με διπλή σοκολάτα

Μπισκότα με διπλή σοκολάτα

από Taλκ Team
Μπισκότα με διπλή σοκολάτα

Μπισκότα με διπλή σοκολάτα

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

● 1/2 κουταλάκι Μπέικιν Πάουντερ
●1/2 κουταλάκι αλάτι
● 2 αυγά
● 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
● 5 κουταλιές Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις

● 6 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
● 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
● 50 γραμμάρια ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη
● 50 γραμμάρια Κουβερτούρα Πλάκα
● 40 γραμμάρια Κουβερτούρα Γάλακτος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες με ένα μαχαίρι και τις βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και τις λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Θα χρειαστούμε περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αν δεν έχει λιώσει καλά η σοκολάτα σε αυτόν τον χρόνο τη βάζουμε ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων, αλλά περίπου για 5 δευτερόλεπτα. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για πέντε δευτερόλεπτα. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε στο mixer σε μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πλευρές του μπολ με μια σπάτουλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για δύο επιπλέον λεπτά. Τώρα προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα επιπλέον λεπτό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά στο μπολ, χτυπάμε το μείγμα για 1 επιπλέον λεπτό και μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 5 λεπτά. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και χρησιμοποιούμε μια γεμάτη κουταλιά για κάθε μπισκότο και την τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί που το έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσα στα κομμάτια της ζύμης πάνω στο ταψί, γιατί η ζύμη θα διογκωθεί καθώς ψήνεται. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.