Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Banoffee: Το νόστιμο επιδόρπιο
Banoffee: Το νόστιμο επιδόρπιο

Banoffee: Το νόστιμο επιδόρπιο

από Μαρία Γριζά

Το πιο νόστιμο και εύκολο επιδόρπιο που αρέσει σε όλους!

Banoffee: Το νόστιμο επιδόρπιο

Banoffee: Το νόστιμο επιδόρπιο

Εκτύπωση
Μερίδες: 5-6 ατομικά ποτήρια
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

1 κρέμα γάλακτος πλήρης
100 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
1 κ.γλ. κακάο σε σκόνη
2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα θρυμματίζουμε. Ταυτόχρονα, σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο. Αδειάζουμε σχεδόν όλο το μπισκότο (κρατάμε λίγο) και το βούτυρο σε ένα μπολάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν.
Σε ατομικά ποτηράκια βάζουμε το μπισκότο και με ένα κουτάλι πατάμε καλά, ώστε να φτιάξουμε τη βάση. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το καραμελωμένο ζαχαρούχο σε ένα μικρό μπολ. Με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός το χτυπάμε καλά, ώστε να γίνει ελαφρώς ρευστό. Με ένα κουτάλι, βάζουμε την καραμέλα πάνω από το μπισκότο. Έπειτα, κόβουμε την μπανάνα σε στρογγυλά κομμάτια και την τοποθετούμε πάνω από την καραμέλα. Και μετά, πάνω από την καραμέλα, προσθέτουμε λίγο τριμμένο μπισκότο.
Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να γίνει μια βελούδινη, απαλή σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε ξανά με το μίξερ, μέχρι να δέσουν τα υλικά. Με τη βοήθεια ενός κορνέ, προσθέτουμε τη σαντιγί πάνω από το μπισκότο και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο. Τοποθετούμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.