ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαρμελάδα μπέικον από Έλενα Σμπώκου 21 Μαρτίου, 2019 από Έλενα Σμπώκου 21 Μαρτίου, 2019 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Ναι καλά διάβασες, μαρμελάδα μπέικον, η απόλυτη λιχουδιά! Τέλεια μαζί με ένα πικάντικο τυρί και φρυγανισμένα ψωμάκια σαν ορεκτικό αλλά και σαν συνοδευτικό στο burger που λατρεύεις! Η μαρμελάδα αυτή δεν είναι και ό,τι πιο υγιεινό, αλλά έχουμε πει και στο παρελθόν όλα με μέτρο. Η γεύση της είναι όπως ακριβώς την φαντάζεσαι καπνιστή και γλυκιά, αν σου αρέσουν δε τα πικάντικα επιδέχεται και λίγο μπούκοβο έτσι για να ανάψουν λίγο τα αίματα ! Την έφαγα πρώτη φορά στο σπίτι μιας φίλης από την Βιένη και την λάτρεψα. Φυσικά, όταν μου έδωσε την συνταγή την έφτιαξα κατά γράμμα αλλά μετά όταν ήρθε η ώρα να την ξαναφτιάξω, την πείραξα λίγο και της αφαίρεσα εντελώς την ζάχαρη, αντικαθιστώντας την με πετιμέζι ροδιού που της έδωσε μια εξαιρετική γεύση, πραγματικά! Μαρμελάδα μπέικον Εκτύπωση Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά Για να φτιάξετε μαρμελάδα μπέικον, θα χρειαστείτε: 1/2 κιλό μπέικον, ψιλοκομμένο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη 1 δόση εσπρέσο 100 ml νερό ζεστό 3 κουταλιές λευκό ξύδι 4 γεμάτες κουταλιές πετιμέζι ροδιού πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 1/2 κουταλάκι μπούκοβο (αν σας αρέσουν τα πικάντικα) Εκτέλεση Ξεκίνα την μαρμελάδα ζεσταίνοντας καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Σόταρε το μπέικον μισό μισό, για να διατηρήσεις την θερμοκρασία και να τσιγαριστεί σχετικά γρήγορα. Το μπέικον θα πρέπει να γίνει πολύ τραγανό για να πετύχει η συνταγή της μαρμελάδας! Μόλις τσιγαριστεί καλά και γίνει σούπερ τραγανό, αφαίρεσέ το από το τηγάνι και κράτα λίγο από το λίπος που έχει απομείνει. Εκεί θα τσιγαρίσεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 7-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μην καούν. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι και το σκόρδο έχει τσιγαριστεί καλά θα ρίξει πάλι μέσα το μπέικον. Σταδιακά, προσθέτεις όλα τα υλικά που απομένουν και συνεχίζεις να σιγοβράζεις την “μαρμελάδα” για 20 λεπτά περίπου, ή μέχρι να δεις ότι ξεκινά να πήζει το μίγμα. Η φωτιά θα πρέπει να είναι πάντα στο μέτριο για να μην καούν τα υλικά. Μόλις δεις και έχει πήξει, θα κατεβάσεις την σκεύος από την φωτιά και την αφήσεις να κρυώσει. Η μαρμελάδα μπέικον ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, αλλά είναι τέλεια για να συνοδεύσεις πικάντικα τυριά ή να την βάλεις μέσα σε burger ή τέλος πάντων να την βάλεις. Μπορείς να βάλεις μέσα 1/2 κουταλάκι harissa ή σκέτο πελτέ (αν δεν επιθυμείς τα πικάντικα), ταιριάζει πολύ πάνω σε τυρί σαγανάκι ή μέσα σε σάντουιτς με ψητά λαχανικά. Τέλος, αν θέλεις μπορείς να αλλάξεις την υφή της, αν την χτυπήσεις με το ραβδομπλέντερ ή την βάλεις στο μούλτι, για να μην έχει καθόλου κομματάκια. Αν αναρωτιέσαι πως θα την διατηρήσεις, να σου πω ότι κρατάει για 2 εβδομάδες σίγουρα καλά κλεισμένη σε βάζο, στο ψυγείο. μαρμελάδα μπέικον 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Επόμενο άρθρο ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας