Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ατομικές γιαουρτένιες τυρόπιτες

Ατομικές γιαουρτένιες τυρόπιτες

από Έλενα Σμπώκου

Η Έλενα μάς προτείνει αυτές τις ατομικές γιαουρτένιες τυρόπιτες με τόσο νόστιμη ζύμη, που κανείς δε θα μπορεί να τους αντισταθεί!

Ατομικές γιαουρτένιες τυρόπιτες

Εκτύπωση
Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά

Υλικά

Για το φύλλο:

  • 125 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • σουσάμι (προαιρετικά)

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ. τριμμένη φέτα100 γρ. γάλα
  • 2 αυγά μέτρια
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα της τυρόπιτας

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα με το χέρι. Ζυμώστε για 5-10 λεπτά και βάλτε τη ζύμη στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και μετά ρίξτε μέσα την τριμμένη φέτα και το αλατοπίπερο. Χωρίστε τη ζύμη σε 10 ίσα μέρη και ανοίξτε με ένα πλάστη -σε αλευρωμένη πάντα επιφάνεια- μικρούς δίσκους ζύμης (1/2 εκατοστό πάχος και 12 εκ. διάμετρο περίπου). Βάλτε σε κάθε δίσκο ζύμης μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα της γέμισης και διπλώστε σε μισοφέγγαρο. Πατήστε με το χέρι ή με το πιρούνι για ενωθούν οι άκρες της τυρόπιτας και αλείψτε τις με το χτυπημένο αυγό. Αν θέλετε, διακοσμήστε με λίγο σουσάμι. Ψήστε τις γιαουρτένιες τυρόπιτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ






Facebook

Newsletter

Συμπληρώστε το email σας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Τaλκ

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

talcmag.gr ©2023 – All Right Reserved.