ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αρνί με πατάτες στο φούρνο από Κώστας Τσίγκας 29 Απριλίου, 2013 από Κώστας Τσίγκας 29 Απριλίου, 2013 Πήγαινε στη συνταγή! Εκτύπωση συνταγής 0 Αρνί με πατάτες στο φούρνο Εκτύπωση Μερίδες: 6 Διατροφικά χαρακτηριστικά 200 Θερμίδες 20 grams Λιπαρά Υλικά ●2 κιλά αρνί «χεράκι» κομμένο σε μερίδες ●2 κιλά πατάτες ●1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ●3 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο ●1/2 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη ● 1/2 κούπα ελαιόλαδο ●2 κούπες κόκκινο κρασί ● 1/4 κουταλάκι ζάχαρη ●1 κούπα νερό ●Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πατάτες σε κύβους 2Χ2 εκ. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε καλά και τα βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Στο μεταξύ αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με τη μουστάρδα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε 1 κούπα κόκκινο κρασί. Με μια σπάτουλα ξύνουμε καλά τη βάση του ταψιού και ανακατεύουμε το περιεχόμενο. Προσθέτουμε και τη δεύτερη κούπα κρασί, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε το νερό. Τοποθετούμε το κρέας πάνω από τις πατάτες και σφραγίζουμε το ταψί με διπλό αλουμινόχαρτο. Επαναφέρουμε το ταψί στον φούρνο για μία ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το αρνί για 15 λεπτά επιπλέον. 0 FacebookTwitterPinterestEmail Προηγούμενο άρθρο Μαγειρίτσα με κοτόπουλο και λαχανικά Επόμενο άρθρο Πασχαλινές συνταγές για παιδιά ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το πρώτο πρωινό του χρόνου έχει γεύση Μιράντα Μαστέλο Σίφνου, από τον Γιώργο Τσούλη Θρεπτικές vegan μπάρες χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλυκαντικά Πασχαλινά κουλουράκια με βρώμη και μέλι Ο Γιώργος Ευγενειάδης κερνάει… σχολικά επαναστατικά μπισκότα Χριστουγεννιάτικα δώρα από την κουζίνα μας